Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposta una reforma fiscal a les grans rendes per recaptar 65 milions d’euros i evitar els retalls

Thomàs i BonedEl Grup Parlamentari Socialista ha presentat una proposta de reforma fiscal que permetria recaptar uns 65 milions d’euros addicionals entre les rendes més altes i grans patrimonis. El diputat Joan Boned ha explicat que aquesta millora dels ingressos provindria de l’aplicació de l’impost de Patrimoni, amb una previsió d’ingressos de 30 milions d’euros, i de la pujada del tram autonòmic de l’IRPF, l’impost de successions i donacions, el de transmissions patrimonials i la creació d’un nou impost medi ambiental per indústries contaminants, amb una previsió d’ingressos d’uns 35 milions d’euros. 

Boned ha afirmat que amb aquesta proposta de reforma fiscal i millora d’ingressos es reduirien els retalls que el Govern aplica a la sanitat i l’educació. A més, aportaria recursos per incentivar la inversió pública, tal i com venen reclamant els sectors econòmics. El diputat socialista, que ha explicat aquesta proposta en roda de premsa acompanyat del portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha dit que es tracta d’una proposta realista en contraposició a la proposta de pujada indiscriminada d’impost que ha imposat el Govern Bauzá.  

Boned ha criticat la contínua improvisació del Govern Bauzá en política tributària i en aquest sentit ha recordat que en el Ple del Parlament de demà es debatrà el projecte de llei de Mesures Tributàries i a la vegada un decret llei de noves mesures tributàries diferent a l’anterior. “El Govern del PP ni transmet coherència, ni responsabilitat ni credibilitat en matèria tributària” ha afirmat Boned, qui ha recordat l’incompliment de Bauzá de no pujar imposts i en canvi implantar el cèntim sanitari, pujar les taxes portuàries o la nova targeta sanitària. 

El diputat socialista ha qualificat d’injust l’increment de la pressió fiscal que el PP aplica a tots els ciutadans amb els nous imposts i en canvi renuncia a l’ingrés de més de 30 milions d’euros a través de l’impost del Patrimoni. “El PP fa recaure la pressió fiscal damunt els de sempre, les classes mitges i els més necessitats”, ha dit, mentre bonifica l’impost als que tenen un patrimoni superior als 700.000 euros. Per Boned, la proposta del Govern Bauzá està molt allunyada del concepte de progressivitat fiscal. El diputat socialista ha anunciat el vot en contra a les mesures tributàries que el Govern defensarà demà en el Parlament. A la vegada, Boned ha explicat que el Grup Socialista defensarà la seva proposta de reforma fiscal, que permetria recaptar més de 65 milions d’euros, a través de dues proposicions de llei que ha presentat en el Parlament.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube