Imprimeix
PDF

Conxa Obrador: "Llevar professors i pujar el nombre d'alumnes per classe augmentarà el fracàs escolar"

Conxa Obrador El PSIB-PSOE acusa al PP de mentir quan diu que no retallarà en prestacions ni en qualitat de l'educació

Palma, 16 abril 2012.- Els nous retalls anunciats avui en matèria educativa tindran efectes letals en les Illes Balears, la comunitat autònoma de tot l'estat espanyol que registra el major índex de fracàs escolar, per darrera de Ceuta. El PP menteix "quan diu que no retallarà en prestacions ni en qualitat de l'educació", ha denunciat la diputada socialista Conxa Obrador.

La diputada considera difícil d'entendre que, segons el Partit Popular, "llevar professors substituts, augmentar un 20% el nombre d'alumnes per classe o eliminar hores de formació professional" no sigui retallar. Aquestes mesures "tindran un efecte directe a les Balears: davallarà la qualitat de l'educació i augmentarà el fracàs escolar", ha valorat.

"On són les autopistes de l'educació que tant va anunciar el Sr.Bauzá en la seva campanya electoral?. S'han convertit en camins de pedres i obstacles per als alumnes de les Illes", ha dit. I els més perjudicats seran els nins i nines en edat escolar, que són el futur en el qual haurien d'invertir.

El PP també posa en una situació molt difícil als professors, que ja han vist augmentar les seves hores de feina i ara tindran encara més treball, amb aquestes classes tan grans. Això, els que encara tenguin feina, perquè una conseqüència directa de no cobrir les baixes laborals serà l'acomiadament de molts de professors interins a les illes.

"Esperam que el president Bauzá doni explicacions de com afrontarà Balears totes aquestes retallades, d'aquest pla d'ajust que han anunciat i no acaben de concretar, perquè diuen que ja estava previst", ha opinat.

Finalment, el PSIB-PSOE es demana on ha quedat l'autonomia de la comunitat autònoma per decidir en matèries transferides com és l'educació, quan el Govern de Rajoy es limita a prendre les decisions de forma unilateral i comunica les mesures a les delegacions regionals del PP. On queda la competència de la CAIB en matèria educativa si tot ens ho dicten des de Madrid?.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube