Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “Sr. Bauzá deixi de dir mentides i defensi a Espanya els interessos de les Illes Balears”

170412 Armengol Ple El PSIB-PSOE qualifica de "depressius" els PGE, que duran a Balears "retallades injustes"

Palma, 17 abril 2012.- La portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat avui al president del Govern, JR.Bauzá, que "deixi de dir mentides i d'enganar als ciutadans" i comenci d'una vegada a "defensar a Espanya els interessos de les Illes Balears".

El PP "du nou mesos de Govern. Sigui valent i comparegui aquí en el Parlament, comenci a assumir les seves responsabilitats", ha demanat Armengol. La portaveu ha opinat que "ja cansa" l'actitud del president de donar la culpa constantment a l'oposició de totes les mesures que pren i li ha recordat que ell "té l'obligació" d'explicar a la ciutadania com afrontarà els retalls imposats des de Madrid, i no "de parlar del passat".

Entre les polítiques que està aplicant el Partit Popular està augmentar el nombre d'alumnes per aula, eliminar prestacions sanitàries, llevar drets als treballadors, destrossar el paisatge, premiar als tramposos i augmentar les taxes aeroportuàries, donant "un cop mortal" al sector. Armengol ha demanat a Bauzá si creu que les noves retallades anunciades pel Govern de l'Estat tendran "res de positiu per a les Illes Balears".

Davant la informació confosa i imprecisa, la portaveu ha exigit a Bauzá que "expliqui el ball de xifres" que presenten els consellers perquè els números no surten. La portaveu ha mencionat, entre d'altres dades que no quadren, els 350 milions de retalls per assolir l'objectiu del dèficit, l'ajustament del 2,7 % reconegut avui pel conseller Bosch i els 170 milions menys d'ingressos reconeguts pel conseller Aguiló.

Els PGE "són uns pressuposts depressius" ha valorat el diputat i portaveu adjunt Vicenç Thomàs, durant la seva pregunta a la consellera de Salut, a qui ha acusat de mentir constantment sobre la sanitat pública a Balears. "Va dir que no retallarien drets i ara diuen que el sistema sanitari públic és insostenible". També va dir que no aprovaria el cèntim sanitari "i el convaliden avui", que no posaria copagaments "i ja tenim la targeta sanitària".

El diputat ha animat a Castro "no confondre l'eficiència sanitària amb els retalls". I també li ha demanat que demà, en la reunió dels consellers de Sanitat a Madrid, "no vagi com un xotet a rebre ordres", sinó que defensi el dret dels ciutadans de les Illes Balears a la salut.

Aquesta "austeritat expansiva" del PP tindrà igualment greus conseqüències i "retallades injustes" en matèria educativa, ha vaticinat la diputada Conxa Obrador. Obrador ha acusat al conseller Bosch de que "no li surten els comptes" i li ha retret que "s'estima més dedicar el seu temps a despolititzar les aules, a llevar llacets i a empobrir el nostre patrimoni", ha dit.

Obrador ha recordat que Bosch va venir ahir "amb les instruccions de Madrid, sense protestar"; però mentrestant es nega a detallar en el Parlament quin impacte tindran en el sistema educatiu públic les mesures "previstes i imprevistes" que cada dia es van anunciant.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube