Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta l’oposició del PP a un pla de xoc per reduir les llistes d’espera sanitàries

Vicenç Thomas Ple 170412El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha lamentat l’oposició del PP a la implementació d’un pla de xoc per reduir les llistes d’espera quirúrgiques, de consultes externes i de proves complementàries. A més, ha criticat l’opacitat i falta de transparència que el Govern del PP vol imposar al no publicar cada tres mesos aquestes llistes d’espera com es feia fins ara. 

La reducció de les llistes d’espera era una de les propostes que incloïa la moció presentada pel Grup Socialista debatuda avui en el Ple del Parlament i que ha estat rebutjada pels vots en contra del PP. Vicenç Thomàs ha defensat la necessitat d’aquest pla de xoc per garantir el compromís de que cap pacient hagi d’esperar més de 180 dies per una intervenció, ni més de 60 dies per una consulta amb l’especialista o per una prova diagnòstica. Thomàs ha dit que les llistes d’espera amb la gestió del PP han arribat a un rècord històric a causa de les retallades i que davant aquesta dada, el Govern ha optat per amagar-la i no fer-la pública cada trimestre. 

La moció presentada pel PSIB-PSOE també instava al Govern a explicar i detallar els retalls en els recursos, serveis i prestacions sanitàries que l’Ibsalut aplicarà aquest any a causa dels Pressuposts Generals de l’Estat. Thomàs ha exigit a la consellera de Salut, Família i Política Social que de cara a la reunió de demà del Consell Interterritrorial de Salut, “no acudeixi a la reunió com un xotet esperant a rebre les ordres per aplicar els retalls i que defensi els interessos dels ciutadans de les Illes Balears”. 

El diputat socialista ha criticat també el vot en contra del PP a la major part dels punts de la moció sobre política sanitària, entre els quals destaca la del rebuig al copagament, la retirada de la nova targeta sanitària i la seva taxa, el restabliment de l’estructura de la Gerència d’Atenció Primària i obrir una taula de diàleg i consens entre els agents socials i les forces polítiques per la viabilitat del sistema sanitari.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube