Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern d’incapacitat en la gestió dels comptes i de falsejar les xifres del deute

200412 Bonet i CostaLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha manifestat que el Govern Bauzá ha demostrat que l’actual situació de crisi econòmica l’hi ve gran i és incapaç de gestionar els doblers públics d’aquesta comunitat autònoma. Costa ha qualificat d’espectacle la situació viscuda amb el cessament de la interventora per haver mentit i ha afirmat que el Govern està traslladant una constant imatge de desconfiança a la societat.

Pilar Costa ha anunciat que el Grup Socialista presentarà dues preguntes al president Bauzá i al vice president Econòmic del Govern en la propera sessió plenària del Parlament per exigir explicacions. La diputada socialista ha advertit que el Govern encara no ha aclarit les xifres del deute, envoltades d’una absoluta confusió. Per Costa, la única xifra coherent és la dels 743 milions d’euros reconeguts de deute, que és la mateixa que va anunciar l’anterior Executiu a 31 de juny. La diputada del PSIB-PSOE ha recordat que el propi vice president econòmic, Josep Ignasi Aguiló, va afirmar en el Parlament que el deute era de 1.100 milions i en canvi ara aporta una altra xifra. A més, ha qualificat de “rotundament falsa” l’existència de factures en els calaixos, al estar totes comptabilitzades en el compte 409 del pressupost. 

Per Costa, estam davant un Govern “dèbil i desorientat” que fa nou mesos que està enganant a la ciutadania. En aquest sentit, ha reclamat que el que hauria d’estar fent l’Executiu és quadrar les xifres del pressupost ja que al retall dels 350 milions d’euros cal afegir que la previsió d’ingressos és inferior a causa dels Pressupost Generals de l’Estat.

TAXES UNIVERSITÀRIES

Per altra part, Pilar Costa ha afirmat que l’augment de les taxes universitàries farà que “la Universitat de les Illes Balears sigui la propera víctima de la política de desmantellament de l’Estat del Benestar que està fent el PP”. Per Costa, amb aquesta mesura s’està penalitzant als joves estudiants d’igual forma com es penalitza als pensionistes amb el pagament dels medicaments i la baixada de pensions. 

Pilar Costa, que ha comparegut en roda de premsa acompanyada pel diputat Cosme Bonet, ha anunciat que els retalls en educació i salut seran també els temes sobre els quals el Grup Socialista presentarà preguntes al Govern. 

MACROHOTEL A ES TRENC

Finalment, Cosme Bonet ha manifestat que la polèmica entorn a la construcció d’un macro hotel de més de 1.200 places devora la platja d’Es Trenc ha perjudicat seriosament la imatge exterior de les Illes Balears. Bonet ha recordat el ressò negatiu tant nacional com internacional que va tenir la notícia de la construcció d’aquest macro hotel a poca distància del referent i símbol turístic de Mallorca, la platja d’Es Trenc. 

El diputat socialista ha acusat al Govern del PP de retornar al “model d’urbanisme a la carta” i de crear inseguretat jurídica. “El PP posa l’interès urbanístic per damunt de l’interès turístic” ha dit Bonet, per qui “la única recepta que té el PP per la crisi és més urbanisme i més destrucció del territori”. 

Cosme Bonet ha qualificat d’il·legal la modificació que ha fet el PP del Pla Territorial de Mallorca i ha recordat que l’anterior PTM no va aprovar la construcció de 1.200 places en aquest indret sinó que en tot el municipi de Campos, contràriament al que va afirmar Bauzá en el Ple del Parlament. El diputat socialista, que presentarà una pregunta en el Ple sobre aquesta polèmica, ha dit que el PTM aprovat al 2011 va reduir el creixement urbanístic del voltant de 80 a 19 hectàrees i va rebaixar les places turístiques de quasi 2000 a 1200 en tot el terme municipal de Campos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube