Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de “setmana negra contra l’Estat del Benestar” la gestió del Govern Bauzá

230412 Thomas i ObradorEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha qualificat de “setmana negra contra l’Estat del Benestar” les mesures anunciades pel PP en contra de l’educació i la sanitat, la pujada d’imposts i la crisi de Govern amb les mentides sobre el deute. 

Thomàs ha recordat que la pitjor setmana contra l’Estat del Benestar va començar amb l’anunci de menys professors per l’educació i amuntegament d’alumnes a les aules, va continuar amb l’impost de la benzina, el copagament sanitari i la baixada de pensions pels jubilats i va acabar amb la pujada de taxes als universitaris. I en mig, ha recordat el diputat socialista, va esclatar una crisi de Govern arrel de les mentides sobre el deute a proveïdors. 

Vicenç Thomàs ha explicat que el Grup Socialista presentarà una interpel·lació en el ple del Parlament de demà per debatre sobre la sostenibilitat de l’Estat del Benestar, davant les amenaces que suposen els retalls del Govern Bauzá. Thomàs ha qüestionat que el Govern pugui mantenir la sanitat i l’educació i ha recordat que als més de 211 milions d’euros que hi falten en el pressupost del Govern del 2012 per garantir l’assistència sanitària, cal afegir ara el retall de 350 milions d’euros per complir amb l’objectiu de dèficit. Pel diputat socialista, “el PP utilitza l’excusa del dèficit per fer retalls ideològics i modificar l’Estat del Benestar”. 

Thomàs ha criticat les declaracions de la consellera de Salut, Carmen Castro quan va afirmar que era just i necessari que els pensionistes paguessin per les medicines, i que el malalts també paguessin més. “Han passat de dir no al copagament sanitari i dir que és de justícia”, ha afirmat Thomàs. 

En matèria d’educació, el portaveu adjunt socialista ha retret que a la baixada de pressupost s’ha afegit un augment de les taxes del 25% i una reducció del 12% de beques, juntament amb la desaparició de programes de reforç i contra el fracàs escolar. En dependència, els pressupost generals de l’Estat no tenen cap partida per atendre les necessitats bàsiques ciutadanes i de 283 milions d’euros per infraestructures i pagament de serveis a les persones passam a zero euros.

Des del Grup Parlamentari Socialista, Thomàs ha manifestat la preocupació per la situació de desmantellament de l’Estat del Benestar al que l’està conduït el Govern del PP i que demà es debatrà en el Ple durant la interpel·lació parlamentària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube