Imprimeix
PDF

El PP rebutja la proposició socialista de desenvolupar la prescripció infermera

Obrador i ThomàsTambé vota en contra de crear un sistema d'arbitratge exprés per solucionar reclamacions de consum dels turistes

Palma, 25 d'abril, 2012.- La Comissió de Salut i Consum del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat avui, amb els vots del Partit Popular, una Proposició No de Llei del Grup Socialista per començar a desenvolupar de forma immediata la prescripció infermera, és a dir, l'actuació de les infermeres en l'ús i indicació de medicaments no subjectes a prescripció mèdica i productes sanitaris.

La "prescripció infermera", que ja està regulada per un Reial Decret a nivell estatal, i en el Decret 52/2011 de la Comunitat Autònoma "du gairebé un any sense que s'hagi donat cap passa" cap al seu desenvolupament i la seva aplicació, ha denunciat avui el diputat i portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs.

El socialista ha explicat que, amb la millora de la qualificació del personal d'infermeria, i en el context de la ràpida evolució cap a competències cada cop més compartides entre diferents professions sanitàries, les infermeres assumeixen avui en dia competències que no tenien fa uns anys.

Per això, és important regular activitats que, d'alguna manera, ja s'estan produint, i que, a més, poden suposar un gran benefici d'estalvi de temps i recursos tant per als pacients com per al sistema sanitari.

La PNL presentada pel Grup Socialista reclamava el desenvolupament immediat dels programes de formació, els protocols i les pautes d'ús específic per desenvolupar el Decret 52/2011. Igualment, demanava al Govern que, en un termini de tres mesos, establis l'ordre d'infermera de dispensació, essencial per al control d'aquesta prescripció d'infermera.

Finalment, la proposició instava al Govern a treballar d'acord amb el col·lectiu d'infermeria de Balears. Aquest punt és l'únic que ha estat aprovat.

Per altra banda, el Grup Popular ha rebutjat també una segona Proposició No de Llei del Grup Socialista, per crear un sistema d'arbitratge de consum exprés per a les reclamacions que puguin tenir els turistes que visiten les nostres illes. La diputada Conxa Obrador ha defensat la necessitat de tenir un mecanisme que resolgui "de manera ràpida, àgil i eficaç" les queixes dels turistes, mitjançant un sistema d'arbitratge voluntari que permeti als establiments adherir-se i per tant donar més garanties de qualitat.

Aquest sistema tendria un cost mínim de personal, acceptaria reclamacions telemàtiques i permetria avançar cap a un model d'atenció al consumidor turístic més consolidat. És un sistema que ja s'utilitza a diverses destinacions turístiques d'Espanya, com Marbella o València, i s'està instal·lant a Canàries i Múrcia.

El PP l'ha rebutjat perquè considera que no funcionarà "tenir un bus fent voltes per l'illa recollint reclamacions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube