Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern Bauzá de renunciar al projecte de la Platja de Palma i apostar només per un model de creixement urbanístic

Barceló i Oliver 2La diputada socialista, Joana Barceló, ha lamentat la renuncia del Govern Bauzá al projecte de reconversió de la Platja de Palma, optant únicament per un model d’inversió privada de creixement urbanístic. 

Barceló ha lamentat el canvi de model que ha imposat el conseller Carles Delgado al projecte, abandonant la reconversió turística de la zona i apostant per l’urbanisme a la carta que pot suposar el decret-llei que ha anunciat el conseller de Turisme durant la seva compareixença parlamentària. La diputada socialista ha posat en entredit que aquests canvis comptin amb el beneplàcit de la resta d’institucions implicades. En aquest sentit ha recordat la moció aprovada per unanimitat el passat 23 de març per l’ajuntament de Llucmajor, on demanava la continuació al projecte de reconversió de la Platja de Palma, o el Pla de Reforma Integral que l’actual gerent del Consorci, Álvaro Gijón, va adjudicar el passat mes de febrer. Dos exemples, ha explicat Barceló, que posen en evidència les diferències de criteri dins el propi PP amb la renúncia del projecte que ha imposat Delgado. 

La diputada socialista ha criticat durament la decisió d’acabar amb el Pla de reconversió de la zona i d’acabar amb els acords unànimes que va despertar el projecte. “Vostè ha acabat amb un projecte col·lectiu de reconversió i només aposta per impulsar projectes d’interessos privats urbanístics per la Platja de Palma”, ha afirmat Barceló. 

Des del PSIB-PSOE, Joana Barceló ha lamentat que “el Govern renunciï a quatre anys d’inversió estatal amb aquesta decisió de paralitzar el pla de reconversió de la Platja de Palma” i ha criticat l’actitud del president Bauzá de no reivindicar davant el Govern Central aquesta inversió. “Entenem que potser aquest any no hi hagi inversió, però el què és més greu és que el PP renuncia a aconseguir-la els propers anys”, ha dit Barceló. 

Barceló ha criticat l’anunci d’un nou decret-llei específic per la Platja de Palma amb mesures urbanístiques per afavorir interessos particulars d’inversió privada, considerant-lo innecessari amb l’existència de mecanismes com la declaració de l’interès autonòmic. 

“Enlloc d’explicar renuncia al projecte, Delgado fa cortines de fum”

Per altra part, Barceló ha lamentat que Delgado utilitzi “cortines de fum per despistar” en lloc d’explicar per què ha renunciat al projecte de la Platja de Palma. Barceló ha fet aquesta valoració després que el conseller de Turisme aprofités la seva compareixença en el Parlament per denunciar la gestió de l’anterior responsable del Consorci. La diputada socialista ha denunciat “la contínua obsessió de Delgado per una companya socialista a qui ja l’hi va plantejar moltíssimes causes judicials, malgrat les va perdre totes”, ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube