Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que el Govern tudi doblers en viatges a Suïssa mentre nega ajudes a la formació del professorat

Rita i MaicasLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Cristina Rita, ha reclamat al Govern la convocatòria d’ajuts per a les activitats de formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari. Rita ha defensat la necessitat d’aquesta línia d’ajudes a la formació a la qual s’acollien els professors i que el Govern encara no ha convocat aquest 2012. 

La formació del professorat ha estat una de les iniciatives que el Grup Socialista ha portat a debat en la comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament. Durant la seva discussió, la diputada socialista ha manifestat que “la formació del professorat és una política imprescindible que ha de portar a terme l’administració educativa com a mesura positiva per a la millora de la qualitat de l’ensenyament i, per tant, per a la lluita contra el fracàs escolar i l’abandonament prematur”. Rita ha lamentat el vot en contra del PP a la iniciativa que ha impedit així la seva aprovació. 

Rita ha lamentat la resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats del passat mes d’octubre del 2011, que deixava sense efecte la convocatòria d’ajuts per l’assistència a activitats de formació del professorat no universitari. A més, ha recordat Rita, aquesta suspensió va suposar que el Govern no abonés al professorat les accions formatives ja havien realitzat, al tenir la resolució uns efectes retroactius. La diputada socialista ha demanat que es deixi sense efecte la resolució del conseller i es procedeixi al pagament immediat de les ajudes als docents que varen fer ús de la convocatòria d’ajudes a la formació. 

La diputada ha criticat l’oposició del PP a que els professors rebin aquestes ajudes mentre el Govern tuda doblers en viatges inútils a Suïssa. Cristina Rita ha lamentat aquesta contradicció i ha manifestat que amb el que ha costat aquest viatge s’hagués pogut tornar algunes de les ajudes als professors que ja havien realitzat les activitats de formació i que ara el Govern no els hi vol pagar. 

Des del PSIB-PSOE, Cristina Rita ha defensat la convocatòria aquest any 2012 de la línia d’ajuts i ha dotar-la d’estabilitat durant tota la legislatura. 

Català en els mitjans públics de comunicació

En la comissió de Cultura del Parlament també s’ha debatut una proposició no de llei del Grup Socialista per a la defensa del català com a llengua vehicular dels mitjans de comunicació públics. 

El diputat Lluís Maicas ha manifestat la seva preocupació per la ràpida i contínua desaparició del català dels mitjans de comunicació públics. A la desaparició de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca, Maicas ha afegit la decisió política de que el català deixi de ser la llengua vehicular a IB3, o que les pel·lícules a IB3 Televisió s’emetin únicament en castellà. La proposició ha estat rebutjada pels vots en contra del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube