Imprimeix
PDF

Barceló: “Davant un rècord històric d'aturats, la resposta del PP és una baixada històrica en polítiques d'ocupació”

JBarceló Els socialistes denuncien una baixada del 70% en el pressupost disponible per a polítiques actives d'ocupació a Balears, que deixarà sense atenció a 45.000 persones

Palma, 27 d'abril, 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat avui la baixada del 70% en el pressupost disponible per a polítiques actives d'ocupació a Balears. Aquesta "baixada escandalosa és fruit dels retalls en els PGE i de la manca absoluta de compromís del Govern de les Illes Balears", ha denunciat la diputada Joana Barceló.

Coincidint amb la publicació de les darreres dades de l'Enquesta de Població Activa, avui matí, Barceló ha explicat que "dels 92 milions d'euros consolidats en el pressupost del 2010 per a polítiques actives d'ocupació, hem passat a un pressupost de 28 milions d'euros per al 2012". El Govern de l'Estat ha baixat la seva aportació un 56%, mentre que el Govern de la CAIB "no ha dedicat ni un euro de recursos propis" a aquesta activitat.

Aquesta davallada del 70% es suma a les baixades d'un 36% en integració laboral per a les persones amb discapacitats i un 52% en política de suport als autònoms.

Aquestes xifres significaran "deixar sense donar servei i atenció a uns 45.000 aturats a les Balears, amb serveis d'orientació, formació i contractació directa", ha explicat. En concret, l'orientació laboral baixa en torn a un 47%, la formació baixa un 36,4% ; la contractació directa baixa un 98%; les escoles taller i cases d'oficis baixen un 98% i els agents d'ocupació local baixen un 98%.

Barceló ha considerat que "la no actuació en polítiques actives d'ocupació suposa consolidar borses de pobresa en col·lectius i persones que ningú ajudarà per a la seva integració laboral".

La davallada històrica en el pressupost per a polítiques actives d'ocupació és "molt preocupant", donades les xifres actuals d'aturats a les nostres illes. Avui matí, la EPA ha anunciat que, a Balears, hi ha ja 163.900 persones aturades, és a dir, el 28% de la població, 4 punts per damunt la mitjana estatal.

Això es suma a una taxa d'atur juvenil del 51,8% i a una altra xifra molt preocupant: tenim més de 53.000 persones que ja no reben cap tipus de prestació.

"Davant un rècord històric d'aturats, la resposta del PP és una davallada històrica en polítiques actives d'ocupació", ha denunciat Barceló. "Això ha de canviar aviat", ha dit. Per això, la diputada presentarà d'aquí poc una interpel·lació en el Parlament de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube