Imprimeix
PDF

Armengol: “abans de tancar dos hospitals públics, tanqui el metro de Cabrer o el Palma Arena de Matas”

020512 Armengol en el PleFrancina Armengol ha acusat al president Bauzá d’utilitzar l’estratègia de la por per canviar l’estat del benestar i l’hi ha recomanat que “abans de tancar dos hospitals públics, tanqui el metro de Cabrer o el Palma Arena de Matas.

La portaveu socialista ha acusat al president del Govern d’haver comès un frau electoral al fer tot el contrari del que va prometre durant la campanya electoral. “Des que vostè és president –ha dit Armengol- tenim més atur, més imposts i més retalls en sanitat i educació pública”. 

Durant el torn de preguntes de control al Govern, Francina Armengol ha recordat que el retall de 350 milions d’euros que ha decidit el PP perjudica a tota la ciutadania a la vegada que ha decidit acceptar sense protestar l’objectiu de l’1,5% de dèficit, la rebaixa de les inversions estatals a les Illes Balears o perdonar els imposts als més rics al bonificar-los l’impost de patrimoni.  

Per Armengol, el Govern ha decidit aquesta estocada sense precedents a l’estat del benestar sense diàleg i consens, traslladant una imatge de solitud i creant un clima de màxima tensió i crispació social. 

Mentides amb el macrohotel d’Es Trenc

Per altra part, el diputat Cosme Bonet ha acusat al conseller de Turisme de sustentar el projecte del macrohotel a la platja d’Es Trenc en mentides i en una modificació il·legal del Pla Territorial. Bonet ha retret que Delgado es basi només en mentides per defensar aquest projecte de destrucció urbanística i ha recordat que quan es va aprovar la declaració d’interès autonòmic es va dir que no faria falta cap reforma normativa, una mentida tal i com ha quedat demostrat amb la modificació del PTM segons el diputat socialista. Bonet ha aprofitat la seva intervenció per recordar al PP que l’Ajuntament de Campos va aprovar amb els seus vots i els d’UM poder fer aquest projecte, amb els vots en contra de Campos pel Canvi, durant el ple del mes d’agost del 2010. 

Impost mediambiental

Finalment, el diputat Joan Boned ha retret l’oposició del PP a la creació d’un impost mediambiental per empreses més contaminants. Boned ha criticat que el PP només vulgui aprovar imposts que paguen tots els ciutadans per igual, com l’impost de la benzina, i en canvi s’oposi a figures tributàries sobre instal·lacions més contaminants, com les del sector elèctric i de carburants o les de telecomunicacions. 

Boned ha explicat que, amb aquesta iniciativa, es podrien arribar a recaptar 20 milions d'euros. Això, unit als 30 milions d'euros que es podrien recaptar amb l'impost de patrimoni a les rendes més altes aportaria uns recursos addicionals a les arques autonòmiques de més de 50 milions que evitarien molts dels retalls que aplica el PP a la sanitat i l’educació. “Davant els retalls indiscriminats que ens està imposant el PP, nosaltres plantejam que hi ha alternatives. Es poden fer d'una altra manera”, ha defensat el diputat socialista qui ha retret al PP que prefereixin fer retalls a implantar imposts sobre la indústria contaminant.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube