Imprimeix
PDF

El PP incompleix acords unànimes del Parlament en relació a la rebaixa de taxes aeroportuàries

Joana Barceló i Damià Borràs en Comissió La diputada socialista, Joana Barceló. Ha preguntat avui en comissió al conseller de Turisme del Govern Balear, Carlos Delgado, "quin és el calendari que preveu el Govern per fer real el compromís de la rebaixa de les taxes aeroportuàries". 

La resposta del conseller ha estat que en la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat per el Senat es limitaran a demanar que s'hi inclogui una congelació d'aquestes taxes i que s'estudiï la possibilitat de rebaixar-les a l'hivern. Cal recordar que en els comptes públics per a 2012 presentats per l'executiu estatal no hi figura aquest compromís, com tampoc hi ha hagut cap esmena del PP en aquest sentit en el període d'esmenes al Congrés. 

Amb aquesta afirmació el conseller Delgado certifica que el Govern autonòmic incompliran els 6 acords unànimes, tant en comissió com al Ple del Parlament, que reclamen la reducció d'aquestes taxes. 

A més amb l'anunci de Delgado queden desacreditats tant el president Bauzà i la secretaria d'estat de Turisme. Respecte Bauzà cal recordar que el passat gener, durant el Primer Fòrum d'Arxipelegs, va acordar amb el president Canari exigir la bonificació de les taxes aeroportuàries. En relació a la secretària d'Estat de turisme, Isabel

Borrego, esmentar les declaracions realitzades també al gener prometent que el Govern del Estat rebaixaria "en breu" aquestes taxes. Unes declaracions que van comportar l'aprovació al Parlament d'una resolució de suport a la postura de la Secretària d'Estat.

Obligació de Servei Públic i transport inter-illes.

D'altra banda el diputat Damià Borràs ha presentat una bateria de vuit preguntes per conèixer les intencions i propostes del Govern en relació a la declaració de Servei Públic amb la península i respecte als vols inter-illes.

En aquest cas el Conseller no ha contestat la pregunta sobre quines rutes, a més de la de Menorca-Madrid, considera el Govern que necessiten ser declarada Obligació de Servei Públic. Delgado s'ha limitat a assenyalar el que ja s'havia anunciat, que estan negociant amb el Govern del Estat respecte a la declaració amb Madrid i no s'ha pronunciat respecte a les connexions amb Barcelona o amb d'altres capitals de l'Estat. 

En relació al model de connectivitat inter-illes Delgado només ha contestat anunciant que demanen una rebaixa del25%, sense concretar si aquesta rebaixa és sobre el descompte de resident o no. D'aquesta manera tampoc queda clar si el Govern autonòmic apostaria per la tarifa plana defensada per la Plataforma El Transport Aeri ofega Menorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube