Imprimeix
PDF

Armengol: ”no serem còmplices de la destralada contra l’educació que el PP ha fet amb aquests retalls”

030512 FAS RdPFrancina Armengol, portaveu parlamentària, ha anunciat que el Grup Socialista abandona el Pacte per l’Educació després de les noves retallades de més de 40 milions d’euros que el Govern del PP ha infligit a l’educació pública. Armengol ho ha qualificat de “destralada absoluta contra l’educació” i ha afirmat que “els socialistes no serem còmplices d’aquest atac a l’educació”.  

Armengol, que ha fet pública aquesta decisió acompanyada del secretari d’Educació del PSIB-PSOE, Rafel Fernández, i la portaveu en la comissió d’Educació, Cristina Rita, ha manifestat que l’augment de les ràtios, l’increment d’hores lectives del professorat i el no cobriment de substitucions de professorat de menys de 30 dies és una estocada més que el PP pega a l’educació pública. Francina Armengol ha dit que “aquest despropòsit ve després d’haver aprovat un pressupost que quatre mesos després ja no serveix i al que ara s’ha de retallar 40 milions d’euros, el qual ja no va acceptar cap esmena de l’oposició i amb la imposició d’unes mesures d’esquenes als grups polítics, als agents socials i a tota la comunitat educativa”. La portaveu socialista ha afirmat que “és evident que no es donen les condicions per un pacte educatiu, ja que no compartim el futur que ha de tenir l’educació”. 

Francina Armengol ha manifestat la seva preocupació pel desmantellament que el Govern Bauzá està fent de l’educació i s’ha demanat on han quedat els compromisos electorals del president de fer-la una prioritat i convertir-la en les “autopistes de l’educació”. Armengol ha demanat a Bauzá que rectifiqui i retiri aquest pla de retallades per poder retornar al pacte educatiu. 

Des del Grup Socialista volem destacar la incoherència de treballar en una ponència per un Pacte Educatiu mentre que a la vegada es prenen decisions totalment contràries. Com exemple, mentre el document en el qual treballa la ponència parlamentària parla de millorar beques, reconèixer les tutories i donar atenció a la diversitat, les decisions que pren el PP és pujar taxes, reduir beques, s’elimina el complement per tutories i es cancel·len els ajuts als programes de diversitat com el PISE o el CAPI. 

La diputada i portaveu socialista en la comissió d’Educació, Cristina Rita, ha manifestat que són mesures que signifiquen un retrocés en la qualitat de l’educació, l’equitat i en la lluita contra el fracàs escolar, objectius pels quals es va decidir constituir aquest Pacte Educatiu però que el PP ha dinamitat amb la política de retalls. Rita ha recordat que la iniciativa per constituir aquest pacte va sorgir del Grup Socialista per dur una estabilitat al sistema educatiu, al marge dels canvis de govern. La diputada socialista ha lamentat, però, la manca d’interès del PP per pactar aquest model educatiu amb contínues notícies de retalls i reduccions de programes. Cristina Rita ha dit que “no volem participar més en aquest paripé parlamentari en que ha convertit el PP el pacte educatiu”. 

Finalment, el secretari d’Educació del PSIB-PSOE, Rafel Fernandez, ha explicat la posada en marxa d’una campanya de suport amb reunions amb els agents socials i membres de la comunitat educativa per constituir un front comú en defensa de l’educació pública. Fernández ha advertit de les conseqüències molt negatives que tendran els retalls aprovats pel Govern en l’ensenyament amb situacions com alumnes de 2on de batxiller que han de preparar Selectivitat i que no tendran durant un mes el professor d’una assignatura per la congelació de substitucions.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube