Imprimeix
PDF

Joana Barceló: “L'inici de la temporada turística no ha estat capaç de reactivar el mercat laboral”

JBarceló La diputada del Grup Parlamentari Socialista lamenta que a Balears hagi més atur, menys contractació i més precarietat que fa un any

Palma, 4 de maig 2012.- El Grup Socialista valora negativament les xifres de l'atur conegudes avui matí, ja que "l'inici de la temporada turística no ha estat capaç de reactivar el mercat laboral" a les Illes Balears. Així ho ha explicat la diputada Joana Barceló, qui considera "que aquestes xifres no són bones, una vegada ja començada la temporada turística".

Tot i la davallada en les xifres d'aturats respecte al mes de març, lògica en una economia molt estacional com la nostra, Balears registra encara 7.181 aturats més que fa un any, un 8,69% més.

En quant a afiliació, Balears va registrar el mes d'abril 385.901 afiliats, la xifra més baixa dels darrers 10 anys. Tenim 12.223 afiliats menys que fa un any, és a dir, un -3,07% .

Joana Barceló ha incidit en que, en aquest moment, a Balears hi ha 33.000 fixes discontinus que encara no s'han incorporat a treballar, tot i que la temporada turística va començar amb les vacances de Setmana Santa.

Les xifres del mes d'abril indiquen també que s'accentua la precarització de les contractacions. La contractació baixa en el seu conjunt un 2,06%, però hi ha grans diferències en el tipus de contractes: mentre la contractació fixa baixa un 7,8%, la temporal ho fa un 1,09%.

Barceló ha recordat també que, a Balears, segueix havent 50.000 persones aturades sense cap tipus de prestació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube