Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: El Pla de retalls és "la fotografia d'un any de fracàs del PP"

Thomàs i Obrador webEl PSIB-PSOE demana a Bauzá que retiri el pla de retalls, "que no està consensuat amb ningú, no donarà solució al problema del dèficit i està rompent la cohesió social"

Palma, 7 de maig 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha demanat al president Bauzá que "retiri" el Pla de Retalls del Govern de les Illes Balears i convoqui urgentment "una mesa amb els agents socials i econòmics, i els partits de l'oposició per treballar de forma conjunta en les reformes estructurals que ha de menester la Comunitat Autònoma per afrontar la crisi", ha explicat el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs.

El pla que demà presentarà el president Bauzá en el Parlament "és la fotografia d'un any de fracàs del Partit Popular", ha valorat Thomàs. Si fa només quatre mesos, el PP aprovava uns pressuposts que es suposava que eren "durs però realistes" -en paraules de Bauzá- ara resulta que els ingressos previstos eren falsos i per tant, han de retallar més.

Es tracta d'un pla "que no està consensuat amb ningú, que no donarà solució al problema del dèficit i que està rompent la cohesió social, provocant un nivell de crispació mai vist en aquesta comunitat", ha explicat. "No és de rebut aquesta manera d'empobrir l'educació, la salut i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Balears", ha opinat Thomàs. Les mesures de retall estan rompent la cohesió social "perquè afecten especialment als col·lectius més febles, als assalariats, i als drets de l'Estat del Benestar", ha recordat.

Per això, el Grup Socialista defensarà demà una moció sobre Política general en matèria de benestar social. Els socialistes demanaran, entre d'altres, que es garanteixi que no haurà copagaments per als ciutadans per accedir als serveis d'atenció mèdica, serveis hotelers i medicaments. Igualment, demana mantenir la cartera de serveis i els recursos per a una educació pública de qualitat i els programes contra el fracàs i l'abandonament escolar. També es reclama que es facin efectius els convenis amb els ajuntaments per als centres de dia, que es demani a Madrid el manteniment de les aportacions per finançar la Llei de Dependència i es garanteixi el pagament de la nòmina d'ajudes a la dependència.

Ja duim gairebé un any de Govern del PP i "no hi ha símptomes de millora, de confiança ni de credibilitat. El que ens trobam és unes Illes Balears en recessió econòmica, més atur que fa un any i ingressos que van baixant", ha recordat Thomàs.

Un Govern intervengut

El portaveu Vicenç Thomàs, demanat per la premsa sobre la possibilitat de que la CAIB sigui intervenguda, ha opinat que "el Govern ja està intervengut". El Govern del president Bauzá "ni opina ni decideix. Qui decideix és Madrid, al carrer Génova". En ves de demanar "el que és nostre, el que necessitam", el president del PP "acota el cap i assumeix el que decideix Madrid, sense cap tipus d'autonomia", ha afegit.

El portaveu adjunt també ha recordat que, en cinc ocasions, el PSIB ha demanat la compareixença en el Parlament del president Bauzá, que sempre s'ha negat. Ara "no sabem a què ve", si no és a presentar el pla "que ja hem sentit i llegit pels mitjans de comunicació".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube