Imprimeix
PDF

Francina Armengol a Bauzá: "Governar és decidir, és prioritzar. Hi ha alternatives. Vostè decideix"

Armengol ple 080512 La portaveu parlamentària socialista acusa a Bauzá de "ser molt valent amb els més febles i molt dèbil amb els més forts".

Recorda a Bauzá que "té 35 diputats però la majoria social al carrer no l'acompanya"

Palma, 8 de maig 2012.- La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha recordat avui al president Bauzá que "governar és decidir, és prioritzar" i que ningú l'obliga a "estrangular" als ciutadans de Balears perquè "hi ha alternatives" al Pla de Retalls que ha presentat avui al Parlament i que suposa una destralada a l'Estat del Benestar.

"En política, hi ha alternatives", li ha explicat Armengol a Bauzá. "Però és vostè qui decideix prendre decisions en contra de la ciutadania". "Tancar dos hospitals públics jo no ho hauria fet mai. Abans, tanqui el metro de Cabrer, que ens costa 22.000 euros de manteniment diari, tanqui el Palma Arena de Matas, que ens costa 15.000 euros de manteniment diari, o el centre d'interpretació de Cabrera, que costa un milió d'euros a l'any", ha dit.

La portaveu socialista ha demanat a Bauzá que retiri el Pla de Retalls i comenci a cercar consensos i acords per treure Balears de la situació de crisi en la que es troba. En aquest Pla de Retalls "no l'acompanyarem, però sí ens seurem a dialogar amb els agents socials i econòmics, i els partits polítics" per cercar plegats solucions a la actual situació.

"Jo entenc que s'han de prendre mesures d'austeritat", ha dit, però "és vostè qui decideix tancar hospitals, acomiadar entre mil i tres mil empleats públics amuntegar els alumnes en les aules i llevar beques", ha dit. El PP "té 35 diputats, però la majoria social al carrer no l'acompanya", ha recordat, referint-se al clima de crispació social que es viu a Balears.

El president ha presentat avui al Parlament un pla de retalls dràstics que van "en contra de la Constitució, en contra de l'Estatut, dels metges i infermeres, dels malalts, dels alumnes, dels professors, dels dependents, dels ancians", ha valorat Armengol. "El que vol el PP és que els ciutadans que puguin, que s'ho paguin, i els que no, a la cuneta", ha opinat.

La diputada ha acusat a Bauzá de justificar el seu Pla de Retalls en mentides i en voler fer creure a la ciutadania que no hi ha alternatives. El PP "estrangula als més febles, a les classes mitjanes i treballadores" i, al mateix temps, decideix que "per als tramposos, amnistia; 10.000 milions d'euros per a Bankia, i els que més tenen, que no paguin l'impost de patrimoni".

"Vostè és molt valent amb els més febles, i molt dèbil amb els més forts. Vagi a Madrid a reclamar el què és nostre, defensi els interessos de les Illes Balears", li ha demanat. S'ha ofert, com en altres ocasions, a fer un "front comú" per reclamar al Govern central el que correspon a Balears, en ves de seguir retallant en sanitat i en educació pública.

Armengol ha acusat al PP de voler aprofitar la crisi per canviar el model de la nostra societat, per transformar el que ara són drets en privilegis. En aquests 11 mesos de Govern, la gestió del PP s'ha caracteritzat per la mentida continua i repetida, la improvisació absoluta, l'autoritarisme i la manca de diàleg, per ser un govern molt reaccionari i ultradretà, i per la submissió extrema al PP de Madrid. "Aquest pla de retalls exemplifica els seus cinc defectes, és una foto del seu fracàs", ha dit.

"Sr. Bauzá, té alternatives. No faci aquest desbarat, no crei una societat dual on uns tenen drets i altres no", li ha demanat. "Governar és decidir, és prioritzar", li ha recordat, i Bauzá té l'opció: "destrossa l'Estat del Benestar o anam a fer feina junts per tenir una societat més justa i equilibrada".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube