Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta l’oposició del PP per rebutjar el copagament sanitari

Thomas en el pleEl diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha lamentat el vot en contra del PP per rebutjar i retirar el copagament dels serveis sanitaris, tant sobre els serveis d’atenció mèdica, com els serveis hotelers, medicaments i de farmàcia. 

Thomàs ha manifestat que gràcies al PP, “els ciutadans han perdut el dret a l’assistència sanitària davant qualsevol malaltia i a rebre-la per la condició d’assegurat o beneficiari al sistema de seguretat social”. Durant el debat de la moció sobre política de benestar social en el Ple del Parlament, i que ha estat rebutjada pels vots del PP, el diputat socialista ha acusat al PP “d’expulsar del sistema sanitari als immigrants”. 

En referència al copagament, Thomàs ha recordat que la progressivitat s’ha d’aconseguir via imposts i no fent pagar als malalts i als pensionistes pel fet d’emmalaltir o estar medicats. “El copagament no soluciona el finançament ni modula l’ús dels serveis sanitaris” ha dit Thomàs qui ha defensat l’exclusió del pacient en el cost dels serveis de salut per la seva utilització. Pel diputat del PSIB-PSOE, “el PP vol que els malalts paguin per una pròtesi o per utilitzar una ambulància per desplaçament, penalitzant als malalts crònics i als jubilats”. 

Vicenç Thomàs ha acusat al PP de voler modificar la cartera bàsica de serveis de salut, anul·lant els drets que tenen els ciutadans a una assistència de qualitat. En aquest sentit, ha destacat les més de 100.000 persones en llista d’espera que estan pendents d’una consulta.

Durant la seva intervenció, Vicenç Thomàs ha criticat el pla de retalls en sanitat del Govern Bauzá que preveu tancar els hospitals públics sociosanitaris del Joan March i el General, el tancament a l’horabaixa dels PAC’s, o la privatització dels hospitals d’Inca i Manacor. Pel diputat socialista, les receptes dels responsables del PP és no donar serveis i fer pagar als ciutadans. Thomàs ha qualificat d’irreals les esmenes alternatives proposades pel PP i ha dit que “són propostes d’Alícia en el país de les meravelles”. 

La moció de política de benestar social, que ha estat rebutjada amb els vots en contra del PP, també es reclamava els recursos suficients per oferir i garantir una educació pública de qualitat; assegurar els programes de prevenció contra l’abandonament i el fracàs escolar; mantenir els convenis amb els ajuntaments pel manteniment dels centres de dia; dotar el pressupost per garantir la Renda Mínima d’Inserció Social; i a garantir els recursos per la llei de dependència.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube