Imprimeix
PDF

Armengol emplaça a Bauzá a aturar el pla de retalls i que convoqui als agents socials a una mesa de negociació

090512 Armengol i Thomàs RdPFrancina Armengol, portaveu del Grup Socialista, ha emplaçat al president Bauzá a que aturi el pla de retallades, especialment el tancament dels hospitals Joan March i Hospital General, i a convocar una Mesa de diàleg amb els agents socials i econòmics per pactar les mesures de creixement. Armengol ha afirmat que aquestes són les condicions bàsiques per a que el PSIB-PSOE s’assegui a negociar amb el Govern ja que, tal com ha dit, “no necessitam reunions buides de contingut” en relació a l’oferta que va fer Bauzá durant la seva compareixença en el Parlament per explicar el pla de retallades. 

La portaveu socialista ha manifestat la seva decepció després de la compareixença del president i ha dit que ha estat una oportunitat perduda. Per Armengol, Bauzá va deixar moltes preguntes sense respondre i molts interrogants oberts. “Va ser incapaç de respondre quin estalvi suposa el tancament dels dos hospitals públics, com reubicarà als malalts i als treballadors afectats, quin projecte té per la recuperació de Son Dureta, per què tanca a l’estiu Son Espases i que farà una persona que quan acabi de treballar no pugui anar al centre de salut perquè està tancat”, s’ha demanat Armengol. 

Per la portaveu del PSIB-PSOE, el pla de retalls anunciat per Bauzá és improvisat i sense planificar i “només pretén quedar bé amb el Govern de Madrid i molt malament amb els ciutadans d’aquí”. Armengol ha criticat a Bauzá per estar encallat en el passat, “més obsessionat pels aturats de l’anterior legislatura que pels 90.000 aturats que té ara” i ha recordat que durant la compareixença no va concretar si els treballadors de l’administració pública que seran acomiadats seran 1000 o 3000, o per què es nega a recaptar l’impost de patrimoni, entre altres alternatives. 

Francina Armengol ha afirmat que les mesures del pla de retalls en salut i educació del PP estan imposades, sense cap negociació i sense acceptar altres alternatives possibles. “Tenim un president absent –ha dit la portaveu socialista- que sembla que no viu a les Illes Balears”. 

En quant a la convocatòria d’una reunió per part del president Bauzá, Armengol ha emplaçat al cap de l’Executiu a convocar una Mesa de Diàleg on hi estiguin presents els representants polítics i els agents socials i econòmics. Francina Armengol ha dit que “els polítics tots sols no traurem a les Illes Balears de la situació de crisi, és necessari negociar i pactar entre tots per què el diàleg social és fonamental per tenir pau social i tenir així creixement econòmic”. A més, Armengol ha demanat replantejar el pla de retalls del Govern, aturant el tancament dels dos hospitals públics, per cercar alternatives abans de la propera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube