Imprimeix
PDF

El PP rebutja restablir el servei d'atenció a les víctimes del delicte a Balears

Xico en comissió Amb els 9 vots en contra del PP, la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament s'oposa instar al Govern a solucionar aquest problema

Palma, 9 maig 2012.- El Partit Popular ha rebutjat, amb els seus vot en contra, una Proposició No de Llei del Grup Socialista per instar al Govern de les Illes Balears a restablir el servei d'atenció a les víctimes del delicte, a través de les 10 oficines que existien fins ara a les illes.

"Balears és la única Comunitat Autònoma de tot l'Estat Espanyol que no dóna aquest servei a les persones que han estat víctimes d'un delicte", ha denunciat avui en la Comissió d'Assumptes Institucionals Xico Tarrés, diputat socialista que ha defensat la PNL, en la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament celebrada avui.

Tarrés ha criticat la decisió del Partit Popular d'eliminar aquestes oficines d'atenció a les víctimes (hi havia 7 a Mallorca, una a Menorca, una a Eivissa i una a Formentera) per motius d'austeritat. "Podem entendre que hagi problemes de finançament, però cap altra comunitat autònoma les ha eliminades. Totes segueixen donant el servei en major o menor mesura", ha explicat Tarrés.

El diputat ha argumentat també que el cost d'aquestes oficines és mínim: 260.000 euros a l'any, ja que es mantenien gràcies a convenis de col·laboració amb els col·legis professionals d'advocats i psicòlegs. "Vostès troben doblers pel que volen: 60.000 euros per a un programa de ràdio o regates de vela, però no per a un servei que ajuda a les persones en les situacions més desesperades", ha criticat.

"El PP segueix pel camí de desmantellar els serveis socials i retallar drets de les persones que més ho necessiten", ha opinat Tarrés. I ha recordat que més del 70 % de les persones que utilitzaven aquest servei eren víctimes de violència de gènere, en situacions molt greus i difícils.

Aquestes persones "perden un dret molt important, en una societat que vol ser moderna", però que ara comença a retallar serveis dels que més els necessiten, ha conclòs.

El PSIB-PSOE expressa la seva condemna ferma a la decisió del Govern de JR. Bauzá d'eliminar aquest servei d'atenció a les víctimes, un servei que funciona des de fa més de 20 anys i que ara és més necessari que mai, ja que moltes persones no es poden pagar un advocat o un psicòleg de la pròpia butxaca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube