Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica d’escandalosa la manipulació política del PP a IB3 i exigirà explicacions al seu director

Cosme BonetEl diputat del Grup Socialista, Cosme Bonet, ha qualificant d’autèntic escàndol la denúncia dels propis treballadors d’IB3 sobre la ingerència i manipulació política d’IB3 en els informatius de la ràdio i televisió públiques. Bonet ha afirmat que els fets han confirmat la denúncia que des del PSIB-PSOE s’ha fet sobre “l’assalt” que el PP ha fet a IB3, i que ara han hagut de denunciar els propis treballadors de la cadena a través del SPIB.  

Cosme Bonet ha manifestat que davant la gravetat dels fets, el Grup Socialista durà aquesta denúncia de censura política a la propera Comissió de Control d’IB3 on exigirà explicacions al seu director general. El diputat socialista ha recordat que el passat polític de Ruiz com a dirigent del PP i de tot el Consell d’Administració era un mal auguri per la independència, pluralitat i objectivitat dels informatius, tal i com ja va denunciar el Grup Socialista. Bonet també ha destacat que l’irregular procés de selecció dels càrrecs directius el passat mes d’octubre va estar marcat per la polèmica i la manca de transparència. 

Des del PSIB-PSOE denunciam aquesta manipulació i censura política als informatius de la ràdio i televisió pública, així com la pressió professional que el PP i els directius d’IB3 estan sotmetent als treballadors de l’Ens Públic. Bonet ha qualificat de lamentables que es veti al GOB en els informatius, s’impedeixi preguntes compromeses als consellers del Govern o es suprimeixi i limitin les notícies que perjudiquen al PP, tal i com ha posat de manifest la denúncia del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. 

Cosme Bonet ha lamentat l’actitud del PP des de l’inici de legislatura de rompre el consens entorn a IB3 per a convertir-la en una televisió de partit, tal i com va passar amb Matas. Pel diputat socialista, la voluntat d’ingerència i manipulació política dels responsables del Govern es va posar de relleu amb el nomenament del conseller de Presidència com a director general, un cas inaudit i que marcava el futur de censura a IB3.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube