Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE: “El PP lleva professors i beques de les escoles públiques, però finança les escoles del OPUS”

Rita i Obrador La diputada Cristina Rita denuncia "la improvisació absoluta" del Govern en el procés d'inscripció escolar per al Curs 2012-13, que arriba tard i sense tenir clar com es farà

Palma, 11 de maig 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat avui la "estratègia ideològica" que guia les actuacions i els retalls del Govern de les Illes Balears en matèria educativa, ja que no és cert que no hagi doblers, sinó que el Partit Popular "troba doblers pel que vol".

La diputada socialista Conxa Obrador ha denunciat, en roda de premsa, que "el Partit Popular lleva professors, programes de reforç, beques de menjador, transport i llibres de les escoles públiques, però finança les escoles del OPUS", que segreguen els nins i nines.

Aquesta decisió respon a "una estratègia ideològica" del PP per desmantellar l'educació -i la sanitat públiques- donant entrada lliure al capital privat, "i qui pugui, que s'ho pagui", ha opinat. El PP "ha traspassat la línia vermella en matèria educativa", ha afegit.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la diputada Cristina Rita, qui ha opinat que el Partit Popular "disfressa de problema econòmic el que són canvis ideològics i mala gestió". "El PP va rebre un curs escolar 2011-2012 perfectament organitzat. Ara comencen el procés d'inscripció per al proper curs tard i amb una desinformació absoluta cap als directors dels centres, els professors i els pares i mares dels alumnes que han de començar l'escolarització".

Per això, el Grup Socialista demanarà al conseller Bosch "apart de posar la creu del català o castellà, com pensa organitzar el proper curs escolar, amb la segregació d'alumnes per llengua?". També ha demanat la compareixença del conseller en Comissió Parlamentària per explicar com organitzarà tot el procés de matriculació del curs que ve, un procés que ja arriba tard i que, fins ara, no se sap com es durà a terme.

"Ni els directors de les escoles, ni els professors que són els que han d'informar els pares, poden donar cap informació", ha explicat Rita. Aquesta és una mostra més d'un Govern que "no parla amb ningú, que improvisa constantment i no té un full de ruta clar".

Les diputades han deixat ben clara "la oposició absoluta" del Grup Socialista a la decisió del Govern de seguir fent de la llengua un element de segregació, de divisió i d'enfrontament en la societat balear.

"Nosaltres estam amb la comunitat educativa, que ni està sent escoltada ni informada sobre les mesures ni decisions que pren el Govern. El conseller Bosch ja ha suspès el curs", ha conclòs Rita.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube