Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE farà comparèixer al Govern per a que expliqui el nou pressupost que suposa els retalls de 350 milions d’€ en salut i educació

Armengol i Thomàs 190312La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que les retallades en 350 milions d’euros que fa el Govern en la sanitat i l’educació suposen una desviació del pressupost per aquest 2012 d’un 10%, pel que es fa necessari l’elaboració d’un nou pressupost per part de l’Executiu. Armengol ha criticat que els comptes per aquest 2012 estiguin equivocats i amb els ingressos falsejats, amb 190 milions d’euros menys per ingressos. Per la portaveu socialista, el Govern hauria d’elaborar un nou pressupost on detallés les partides pressupostàries retallades, les inversions que queden pendents o els programes que es suspenen. “El Govern ha de donar la cara i explicar on retalla” ha dit Armengol, qui ha anunciat que el Grup Socialista ha registrat disset compareixences per a que els consellers del Govern Bauzá expliquin en el Parlament com queda el pressupost de cada un dels departaments. 

Francina Armengol, que ha comparegut en roda de premsa amb el portaveu adjunt Vicenç Thomàs per presentar les iniciatives socialistes en el proper Ple del Parlament, ha acusat al Govern d’oposar-se a qualsevol alternativa al tancament de dos hospitals públics. “El PP ha decidit tot sol tancar l’Hospital General i el Joan March, sense acceptar cap altra alternativa”, ha dit. Armengol ha recordat que mentre es tanquen els hospitals, el Govern no vol recaptar 40 milions d’euros de l’impost de Patrimoni entre les grans fortunes.

Per la seva part, Vicenç Thomàs ha destacat que “ningú entén la decisió del tancament dels dos hospitals públics, ha estat una decisió improvisada i sense cap motivació”. Per Thomàs, la consellera Castro ha canviat la seva opinió en referència al Joan March i l’Hospital General, quan fa uns mesos defensava tot el contrari. El diputat socialista ha emplaçat a Castro a que expliqui demà en el Ple del Parlament, durant la interpel·lació que ha presentat el Grup Socialista sobre política socio-sanitària, els interrogants als quals no han donat cap resposta, com la reubicació dels treballadors, a quants interins s’acomiadarà amb el tancament, com quedaran els serveis que ofereixen els dos centres o quin és el projecte per reconvertir Son Dureta en un centre socio-sanitari. 

“El PP vol convertir indústria turística en urbanística”

En referència a l’aprovació de l’avantprojecte de la Llei General Turística, Francina Armengol ha acusat al Govern Bauzá de “voler convertir la indústria turística en urbanística” afavorint el canvi d’ús d’hotels en vivendes per oferta immobiliària. La portaveu socialista ha criticat la imposició sense cap consens d’aquesta llei, després que Bauzá oferís la passada setmana una oferta de diàleg per pactar les mesures de creixement econòmic. “L’oferta de diàleg no ha durat ni 24 hores”, ha dit Armengol, per qui el Govern torna a estar tot sol amb aquesta norma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube