Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “No tanqui els hospitals, Sr. Bauzá. Hi ha alternatives”

La diputada Pilar Costa critica que el conseller Gornés tengui una excedència que no li correspon com a interí, mentre prepara "l'acomiadament massiu de 3.000 interins"

Armengol ple 080512 Palma, 15/5/2012.- La portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat avui al president del Govern, JR Bauzá, que "no tanqui dos hospitals públics", ja que "hi ha alternatives", i li ha ofert la seva col·laboració si tira enrere el pla del tancament, durant la sessió de control en el Parlament.

"Sr. Bauzá, em pot explicar perquè les Illes Balears som la única comunitat autònoma de tot l'Estat que ha decidit tancar dos hospitals públics", li ha demanat. Davant la resposta del president, que s'ha tornat referir a la dolenta situació de les arques públiques i a l'herència rebuda, Armengol ha lamentat que Bauzá seguesqui sense donar explicacions.

"Vostè no és capaç de donar explicacions convincents. No sap explicar quant s'estalviarà amb aquest tancament, no ens explica les raons, ni sap on anirà el personal, ni què farà amb els pacients, perquè tot són mesures improvisades", ha dit. Armengol ha lamentat que "amb l'excusa de la crisi -una dura realitat que no li afecta a vostè ni al seu personal de confiança- està adoptant mesures per canviar el nostre model de l'Estat del Benestar".

La socialista ha criticat la "política de retalls econòmics i ideològics sense miraments" del Govern del PP, que apart de retallar "no fa absolutament res" per estimular el creixement econòmic i que comenci a millorar la situació d'aquells que pitjor ho passen.

Armengol li ha retret a Bauzá que el seu pla de creixement només fomenta la especulació urbanística i no conté mesures reals per reactivar l'economia. "Sr. Bauzá no tanqui els hospitals, estic disposada a oferir-li alternatives", ha dit.

La crítica d'Armengol s'ha sumat avui a la feta per la diputada Conxa Obrador, que li a retret al conseller Bosch ser "la cara dels retalls educatius en aquesta comunitat" i el responsable de que les autopistes de l'educació que varen prometre en campanya electoral s'hagin convertit en "camins de carros".

En el mateix sentit s'ha expressat la diputada Pilar Costa, qui ha criticat la intenció del Govern de fer "un acomiadament massiu d'interins" a la CAIB, mentre segueix "blindant" els seus amics i els seus propis interessos personals. Costa ha demanat al conseller Gornés quan pensa renunciar als privilegis que no li corresponen, ja que té una excedència sent interí. I al mateix temps prepara l'acomiadament de 3.000 interins de la Comunitat Autònoma. Igualment, Costa ha lamentat la doble vara de mesurar del PP "que no deixa fer hores extra als funcionaris, però sí a la guàrdia civil per acompanyar al president Bauzá pels pobles a fer actes de partit".

Finalment, el diputat i portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha demanat a la consellera Castro si pensa fer pagar els treballadors i malalts de Son Espases pel pàrquing de l'hospital, després d'haver-ho criticat intensament durant la passada legislatura. "És veritat que cobrarà als treballadors i a tots els ciutadans, no farà excepcions com no n'ha fet amb la targeta sanitària, pagaran tots els malats?", ha incidit. La consellera ha reconegut que quan feia aquelles declaracions "no era consellera".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube