Imprimeix
PDF

Els socialistes demanaran explicacions al DG d'IB3 sobre les ingerències polítiques en els informatius

160512 Bonet i Costa El diputat Cosme Bonet registra també una interpel·lació en el Ple per demanar al Conseller explicacions de les denuncies "molt preocupants" i els rumors de privatització

Palma, 16 de maig 2012.- Els socialistes ha registrat una una interpel·lació en el Ple del Parlament de les Illes Balears perquè el Conseller de Presidència doni explicacions sobre la "molt preocupant" situació que viuen la ràdio i televisió autonòmica, entre denúncies d'ingerència i interferència política en els informatius i els rumors d'una possible privatització de l'ens.

La denúncia presentada la setmana passada pel Sindicat de Periodistes de les Illes Balears -SPIB, majoritari de la professió a la nostra comunitat- "confirma el que nosaltres ja veníem denunciant des de fa temps: la ingerència i la manipulació política dels informatius de la ràdio i la televisió", ha explicat el diputat Cosme Bonet, en roda de premsa.

Bonet ha reconegut que les interferències polítiques en l'elaboració dels informatius "no sorprenen", després de que el Partit Popular posàs al capdavant de l'ens primer a un conseller i després a un destacat polític del PP: l'ex-senador José Manuel Ruiz, i de configurar un consell d'administració monocolor. Les ingerències directes del Govern o dels "comissaris polítics" del Partit Popular tant en la ràdio com en la tele centraran les preguntes al director general d'IB3 en la Comissió de Control de la Ràdiotelevisió de les Illes Balears, demà a partir de les 12:30, en el Parlament.

La denúncia del Sindicat de Periodistes i una segona declaració posterior no signada són símptomes "del mal ambient" causat per les interferències en els informatius, que sens dubte afecten de forma directa als professionals que hi fan feina. "No bastarà que s'expliqui, si es confirmen les denuncies", ha opinat Bonet.

Per altra banda, el diputat ha assenyalat que els rumors sobre la possible privatització de la gestió d'IB3 són igualment preocupants, ja que crea una "ombra de dubte" sobre com afectarà això al món audiovisual de les Illes. Per llei, IB3 té obligació de complir una sèrie de requisits, com tenir el català com a llengua vehicular, la contractació de programes a les productores de les illes, etc. "Hi ha aspectes que són d'obligat compliment, tant si la gestió és pública com si és privada", ha opinat Bonet. "El que volem és que ens expliquin de què estan parlant, si és que això s'està parlant", ha afegit.

Les interferències polítiques i la possible privatització són mostres clares de que el PP "vol acabar amb el model" audiovisual impulsat de forma consensuada durant la darrera legislatura, però sense parlar ni amb els treballadors, ni amb els sindicats, ni amb els altres partits, o amb el món audiovisual.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube