Imprimeix
PDF

El Parlament reconeix la feina d'Aspanob i insta al Govern a abonar els ajuts pendents

Comissió Afers Socials Palma, 17 de maig 2012.- La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui per assentiment una Proposició No de Llei del Grup Socialista que reconeix i dóna suport a la tasca que porta a terme l'Associació Aspanob amb les famílies amb nins i nines malalts de càncer.

La diputada socialista Cristina Rita ha defensat aquesta PNL, que també insta al Govern a fer efectiu el pagament a Aspanob dels ajuts concedits i no cobrats fins al moment. Igualment, insta al Govern a mantenir els ajuts a Aspanob en l'actual pressupost i en els següents perquè pugui continuar amb la seva important tasca d'acompanyament, assessorament i logística de les famílies amb menors malalts de càncer.

L'objectiu de la proposició no de llei socialista era posar damunt la taula una vegada més la importància de la feina de les associacions del tercer sector que estan fent un important servei a la ciutadania en l'àmbit social i sanitari complementant l'acció de la administració. En el cas d'Aspanob, existeix el "perill real" de que es vegi compromesa la seva continuïtat per manca de recursos, ha argumentat Cristina Rita.

Així mateix, la proposta també ha instat el Govern a posar-se al dia en el pagament dels ajuts a totes les entitats del tercer sector de les Illes Balears i a reconèixer que són imprescindibles en et teixit social de la Comunitat Autònoma en aquests moments de crisi econòmica. "Fins ara, el Govern del PP no ha aprovat cap convocatòria d'ajudes per a l'any 2012", ha recordat Rita.

El PP rebutja la PNL en defensa de la dona treballadora

Per altra banda, el Partit Popular ha rebutjat, en la mateixa comissió parlamentària, una altra Proposició No de Llei en contra de la reforma laboral del Partit Popular, que constitueix "un atemptat contra els drets de les dones treaballadores".

La diputada Conxa Obrador argumentat que "de tots els treballadors afectats per aquesta reforma laboral del PP, que és injusta i inútil, hi ha un col·lectiu que sens dubte surt més perjudicat: les dones". Això és perquè la reforma laboral elimina o deixa en mans de l'empresari decidir unilateralment sobre l'ampliació i modificació d'horaris, i també elimina mesures per a la conciliació entre la vida laboral i familiar, que utilitzen majoritàriament les dones. La injustícia de la reforma laboral es suma a altres mesures negatives per a les dones i contra la igualtat, com ara la oposició del PP a la Llei d'Igualtat a Balears o el recurs contra la Llei per al a Igualtat efectiva de dones i homes, a nivell estatal."Vostès diuen que defensen a la dona, però caminen en la direcció contrària", ha denunciat Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube