Imprimeix
PDF

Armengol: ”els problemes que tenim després d’un any de PP són l’atur i els retalls, no l’oposició ni la societat civil”

210512 Armengol i Thomàs RdPFrancina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha manifestat que des que el PP governa a les principals institucions de les Illes Balears, els ciutadans estan pitjor. Armengol ha dit que “el Govern Bauzá suspèn catastròficament en el seu primer any, marcat només pels retrocessos i els retalls”. 

Armengol ha destacat que “el problema que tenim els ciutadans de les Illes Balears són l’atur i les retallades en salut i educació, i no l’oposició ni la societat civil”. La portaveu socialista ha explicat que en el Ple del Parlament de demà, les preguntes de control estaran centrades en els retrocessos que ha suposat aquest any de Govern del PP. En aquest sentit, Armengol ha recordat que des que el PP governa la situació de l’economia ha empitjorat, entrant en recessió, i la xifra de persones aturades ha arribat a un rècord històric, fins als 90.000 aturats i amb més de 53.000 persones sense cap tipus de prestació. La portaveu socialista ha criticat que amb aquestes xifres, l’Executiu de Bauzá “desmantella el SOIB, suspèn les polítiques actives d’ocupació, fa una llei d’emprenidors que no ha servit de res i està de mans plegades davant la pitjor temporada turística d’hivern dels darrers anys”. 

La portaveu parlamentaria ha insistit en el retrocés viscut en el darrer any, especialment en l’Estat del Benestar, el qual ha patit una gran destrossa. Armengol ha acusat al PP d’utilitzar la crisi com excusa per fer “una revisió de la sanitat, l’educació i la política social des d’un plantejament ultraconservador per convertir en privilegis el que fins ara eren drets”. En el balanç d’un any de Govern, Armengol ha criticat el tancament de dos hospitals públics, les més de 100.000 persones que estan en llista d’espera per una consulta mèdica, la paralització de Son Espases a l’estiu o que hi hagi doblers per donar a un col·legi de l’Opus Dei i no per als programes per lluitar contra el fracàs escolar. 

Francina Armengol ha lamentat que aquesta política de retalls i falta de mesures per lluitar contra la crisi econòmica s’hagi fet en el darrer any des de la falta de diàleg per part del PP i sense explicar-ho. “L’oposició estenem la mà i ens assentem per consensuar amb el Govern, i a l’endemà ens la mossega” ha afirmat Armengol, qui ha acusat a Bauzá de trencar el consens en temes com el lingüístic. 

La portaveu del Grup Socialista ha dit que si el president Bauzá reclamés al Govern Central el compliment dels seus compromisos d’inversió, es podrien evitar els retalls en la sanitat i l’educació. “Bauzá és creu molt valent per tancar dos hospitals però és molt covard per exigir a Rajoy que pagui el que ens deu”, ha afirmat Armengol. Per la portaveu socialista, hi ha alternatives a aquests retalls, algunes de les quals poc significatives però simbòliques com la rebaixa de sous del gabinet del president Bauzá, dels directius de l’Ib-Salut o la rebaixa dels sous dels polítics. 

Declaració institucional

Per altra part, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat una declaració institucional per a demà al Ple del Parlament on rebutja les declaracions desafortunades del darrer cap de setmana i insta als protagonistes d’aquestes a retirar-les de forma urgent. En el text de la proposta socialista es rebutja l’ús de la violència que s’ha produït i es pugui produir en el marc de manifestacions o protestes ciutadanes, plenament legítimes en una societat democràtica. Aiximateix, el text de la declaració socialista fa una crida al seny, a calmar els ànims, i insta als màxims responsables institucionals i socials a prendre el camí del diàleg i la negociació, l’únic que pot garantir la pau social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube