Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE suspèn l’any de Govern Bauzá que ha deixat com herència “l’empobriment dels ciutadans”

 

220512 Armengol en el PleLa portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha acusat al president Bauzá d’haver empobrit als ciutadans després d’un any de Govern. Armengol ha suspès la gestió feta pel PP en aquest primer quart de legislatura i ha dit que “la seva herència ha estat l’empobriment dels ciutadans de les Illes Balears”.

 

 El Grup Socialista ha aprofitat la sessió plenària del Parlament per fer un balanç del primer any de Govern PP, marcat pels retrocessos i els retalls. Armengol ha afirmat que “ara vivim pitjor que fa un any degut a les polítiques del Partit Popular” i ha recordat que a la pujada d’impost, al copagament sanitari o a l’empitjorament de la crisi econòmica i la xifra d’aturats cal afegir també els retalls en educació, sanitat i política social que ha imposat el Govern Bauzá. “Hem passat de les autopistes de l’educació que deia fa un any a les autopistes de la segregació d’alumnes”, ha dit Armengol. La portaveu socialista ha retret a més que totes aquestes mesures s’hagin fet sense cap diàleg i consens. 

 

Les preguntes de control del PSIB-PSOE al Govern durant el Ple del Parlament han servit per posar de manifest els retrocessos que ha dut a les Illes Balears el primer any de Govern PP, en matèries com la sanitat, la protecció del territori, el pluralisme a IB3, els drets lingüístics o l’acomiadament d’interins de l’Administració. 

 

El portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha aprofitat la seva intervenció per denunciar “el canvi del dret a la sanitat que fa el PP, amb una gestió irresponsable i marcada únicament pels retalls”. Thomàs ha retret que el PP hagi decidit tancar dos hospitals públics i a la vegada no voler recaptar l’impost de Patrimoni, que evitaria aquest tancament. “L’herència que el PP deixa en salut és decebedora” ha dit Thomàs, qui ha explicat que la situació de les llistes d’espera amb la gestió del Govern és insuportable. 

 

Per la seva part, la diputada Pilar Costa ha acusat al Govern de deixar una herència en matèria de Funció Pública marcada pel desmantellament del Servei d’Emergències, el tancament de les oficines d’atenció a les víctimes del delicte o l’acomiadament de més de tres mil treballadors interins. Costa ha aprofitat la seva pregunta al conseller d’Administracions Públiques, Simon Gornés, per retreure-l’hi que es blindi la seva plaça d’interí mentre acomiada a milers treballadors.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube