Imprimeix
PDF

Els socialistes demanen explicacions sobre la derogació del decret per pagar el desplaçament dels malalts fora de l'illa

DSC04168 Pilar Costa : "És molt preocupant que el Govern pugui deixar de pagar els bitllets, els hotels i la manutenció dels malalts que s'han de desplaçar per rebre atenció mèdica"

Palma, 22 maig 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat avui, dimarts, que el Govern de les Illes Balears derogarà el decret el Decret Autonòmic 41/2004 de 23 d'abril, en el que es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del IB-Salut i els requisits que permeten accedir-hi.

"Des del Grup Socialista consideram molt greu aquest pla de reequilibri financer, on diu que es deroga el decret autonòmic que fins ara compensa els desplaçaments dels usuaris de l'Ibsalut", ha declarat la diputada Pilar Costa.

Anul·lar el Decret 41/2004 podria significar que el Govern deixi de pagar els bitllets d'avió o de barco, així com la compensació per pernoctar o manutenció. Això podria afectar a "milers de persones" que s'han de desplaçar des de les Pitiüses i des de Menorca cap a Mallorca i els que es fan de Mallorca cap a la península, en cas de ser necessari.

Costa ha explicat que els socialistes "demanarem explicacions a la consellera Castro perquè concreti si se portaran endavant aquestes mesures de retall", tal com preveu el Pla Econòmic i Financer de reequilibri de Balears penjat a la web del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques

Costa ha lamentat que, un pic més, el PP posi per davant les mesures de retall i ajust i faci pagar als més febles. A més dels copagaments, els retalls de personal sanitari, les llistes d'espera històriques o l'estímul fiscal perquè la gent es vagi cap a la sanitat privada, el PP va ara contra "milers de ciutadans" de les illes que es poden veure afectats per aquestes mesures. El PP avança cap al seu concepte de sanitat "amb malalts de primera (aquells que s'ho puguin pagar) i de segona (els que no es puguin desplaçar per rebre el tractament)", ha dit.

Castro, avui en el Parlament, ha negat que es vagi a derogar aquest decret, una resposta difícil d'entendre davant el punt 8 de la pàgina 36 del document oficial aprovat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Podeu trobar el Pla en el web del Ministeri, en aquest link: http://www.minhap.gob.es/es-ES/Areas%20Tematicas/Financiacion%20Autonomica/Paginas/PEFCCAA.aspx ).

Podeu trobar el Decret 41/2004 en el BOIB de dia 1 de maig 2004 en aquest link:

http://boib.caib.es/pdf/2004061/mp14.pdf

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube