Imprimeix
PDF

Els socialiestes alerten sobre la “desregulació massiva” del territori amb la Llei de Mesures Urgents

Grup Parlamentari Socialista Palma, 26 de maig 2012.- El Grup Parlamentari Socialista considera que el Projecte de Llei de mesures urgents per a l'ordenació urbanística suposarà la "desregulació massiva" del territori de les Illes Balears, seguint el model que el Partit Popular ha assajat en el passat en alguns municipis com Andratx, amb uns resultats ambientals, paisatgístics, administratius e inclús judicials per tots coneguts.

El PP consumarà el proper dimarts "l'assalt a l'arquitectura territorial" de les Balears, ha denunciat el diputat socialista Jaume Carbonero. El Decret llei 2/2012, que actualment es tramita com a llei en el Parlament de les Illes Balears, suposa "un greu retrocés en la regulació urbanística" existent en aquest moment a Balears, ha dit.

Es legalitzen parcel·lacions clandestines en sòl rústic, sense exigència de serveis ni cessions, es possibilita la classificació com a urbans de sòls avui protegits, s'exonera als nous creixements del compliment dels sostres poblacionals previstos en els plans territorials, i es disminueix la càrrega de cessions de les promocions privades en sòl urbanitzable, entre d'altres.

A més, la norma "rebaixa" les condicions de fins a una desena de lleis fins ara vigents, possibilita la "revisió exprés" del Pla Territorial de Menorca i suspèn la protecció dels conjunts històric-artístics de l'entorn de les esglésies d'Eivissa i Formentera.

El Decret-Llei, quan es va aprovar, va obrir la "barra lliure" a la desprotecció d'espais naturals i a les agressions al paisatge de les Illes Balears. El Grup Socialista tenia l'esperança de que, en la seva tramitació parlamentària, es poguessin corregir alguns dels excessos del "decretazo".

Res més lluny de la realitat. De fet, durant la seva tramitació en Comissió, s'han afegit als 16 articles inicials una trentena d'esmenes del PP que "corregeixen els articles originals per desregular encara més el seu contingut, e inclús afegeixen moltes disposicions noves" totes en la mateixa direcció, ha explicat Carbonero.

Amb aquestes esmenes, El PP assumeix per llei l'urbanisme a la carta que tant de mal ha fet ja a les Illes Balears, en un intent de satisfer totes les demandes que havien plantejat diferents agents urbanístics.

El PP, una vegada més, posa els interessos privats per davant del ben comú, desregulant el territori que és de tots per facilitar el benefici particular, la construcció desenfrenada i salvatge de les illes. I demostra que no té cap alternativa ni projecte de creixement econòmic que no sigui, una vegada més, la construcció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube