Imprimeix
PDF

Thomàs “No existeix cap pla ni projecte de rehabilitació per Son Dureta”

 

280512 Thomàs i Bonet El Grup Socialista demanarà en el Ple de demà sobre Educació, Sanitat, IB3 i la manca de transparència del president Bauzá en les seves activitats privades i públiques

 Palma, 28 de maig 2012.- El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà en el Ple del Parlament una moció sobre la reorganització de l'espai sociosanitari en la nostra comunitat autònoma, davant la continua improvisació, contradicció i manca de concreció del Govern del Partit Popular, que ara fa un mes va anunciar el tancament del hospitals Joan March i General.

 "Dimecres farà un mes des de l'anunci brutal e improvisat de que el Govern tancaria els dos hospitals sociosanitaris de Mallorca", ha recordat avui matí en roda de premsa el diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs. Una mesura molt dura anunciada des de la "improvisació absoluta", i amb l'amenaça de deixar al carrer a 300 professionals que donen un servei impecable, molt apreciat per la ciutadania i molt necessari.

 Més d'un mes després de l'anunci, i en mig de continues contradiccions, canvis d'opinió i de criteri, està clar que el Govern "no té cap pla, cap projecte de rehabilitació per Son Dureta. No té cap full de ruta per organitzar l'espai sociosanitari de Mallorca, que és una necessitat de present i de futur", ha opinat Thomàs.

 El diputat socialista demanarà al Govern que aturi el tancament dels dos hospitals, que dialogui amb el sector i amb els altres grups polítics, per cercar alternatives. Igualment, el diputat Xico Tarrés demanarà sobre la derogació del decret que regula el trasllat dels pacients de l'IB-Salut a Mallorca.

El Grup Socialista aprofitarà la sessió de control del Govern per demanar sobre les mesures de retall en educació i concretament el seu impacte en la pujada de les taxes universitàries, així com sobre les modificacions en l'assignatura d'Educació per a la ciutadania o la Formació Professional. La portaveu Francina Armengol ha canviat la seva pregunta davant la manca de transparència que ha mostrat el president del Govern en les seves activitats privades i públiques, i li demanarà sobre aquestes.

Finalment, el diputat Cosme Bonet presentarà una interpel·lació sobre la gestió de l'ens públic de radio i televisió de les Illes Balears IB3. Bonet considera que aquesta interpel·lació "és una bona ocasió perquè el Govern expliqui i aclaresqui tots els dubtes" en torn a la gestió de la radio i televisió autonòmica, que en el darrer mes ha estat objectes de molts de rumors i crítiques.

Els socialistes consideren segur que ja ha començat el projecte de privatització, d'entrada de capital privat en IB3. El canvi de la llei nacional que permetrà l'entrada de capital privat en les televisions autonòmiques, els temors de les productores a quedar fora del mercat audiovisual de les Illes Balears, les informacions i fins i tot les declaracions del vicepresident econòmic sobre la possible privatització fan pensar que això es pot posar en marxa en qualsevol moment. "Moltes són les preguntes i poques les respostes", ha explicat Bonet, qui demà intentarà obtenir del Govern alguna informació més.

El diputat ha recordat que, en tan sols un mes, ha hagut una denúncia del Sindicat de Periodistes SPIB sobre "ingerències polítiques" en els informatius de ràdio i televisió, el rebuig de les productores a la privatització, i alguns articles d'un grup d'empreses amb acusacions molt greus. "Si el PP vol privatitzar IB3, aquest és un model molt diferent al pactat fa poc més d'un any. Hauran d'explicar com pensen fer-ho i a la vegada complir amb els objectius i condicions que marca la llei", ha dit. Bonet ha animat al Govern a "no amagar-se" i donar explicacions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube