Imprimeix
PDF

El PP imposa a tots els ciutadans retalls educatius injusts per pagar les escoles de l'Opus dels rics

290512 Armengol Ple Francina Armengol acusa a Bauzá d'haver enganat a la ciutadania, ocultant informació sobre les seves activitats privades.  
Palma, 29 de maig 2012.- El Govern del Partit Popular imposa als ciutadans i ciutadanes de Balears retallades injustes en matèria educativa, per contentar a grups neo-conservadors, segregadors i excloents com l'Opus Dei, donant-lis el concert educatiu i ampliant-lis el número de classes amb finançament públic, ha denunciat avui la diputada Conxa Obrador, en el Parlament de les Illes Balears.
Obrador ha denunciat l'estratègia injusta del PP "que obliga a famílies sense recursos a contribuir amb els seus imposts al manteniment d'una escola per famílies riques", i a la vegada retalla l'escola pública, acomiada professorat, amuntega estudiants i lleva programes de reforç i beques.
El proper curs escolar, les escoles de l'Opus rebran 399.000 euros en concepte de concert per a Educació Infantil. Però a més, el Govern ha autoritzat la creació de una nova línia, justificant que "les dades relatives a l'escolarització de la zona ho justifiquen", tot i que la demanada al voltant del Parc Bit (on estan ubicades) té ràtios inferiors a 20 alumnes per classe i no pot justificar la mesura. En qualsevol cas, d'aquesta manera, les tres línies d'infantil d'aquests centres obligarà finalment a concertar 39 classes d'Infantil, Primària i Secundària, amb una despesa anual de 2.513.163,6 milions d'euros. "Dos milions i mig d'euros a perpetuïtat, senyor conseller, per a una escola d'elit, ho considera just?", ha dit.
La diputada socialista ha recordat que "els retalls en educació pública no serien necessaris si el Govern volgués repartir millor el cost" de mantenir-la. El conseller d'Educació igualment ha hagut de respondre a les preguntes d'altres diputats socialistes, que avui han volgut destacar la "segregació" que el Partit Popular està duent a les escoles de Balears.
"Segreguen nins i nines, segreguen els que parlen català i els que parlen castellà, i segreguen els rics i els pobres", ha denunciat el diputat Antoni Diéguez, qui ha acusat al conseller Bosch d'encapçalar "la tasca ideològica i segregacionista en aquesta comunitat". Diéguez ha criticat la decisió del PP nacional de modificar els continguts i el nom de l'assignatura "Educació per a la ciutadania i els drets humans", on ara no quedarà ja cap referència a la discriminació.
La diputada menorquina Cristina Rita, per la seva part, ha demanat al Govern "si ja han decidit quant més car els sortirà als alumnes de la nostra comunitat matricular-se en la Universitat el proper curs?". Rita ha recordat al conseller que és la Comunitat la que té potestat per decidir si pugen o no les taxes. "Vostès pugen les matrícules i baixen les beques", el què farà que, per moltes famílies, "sigui inassumible econòmicament" la educació superior. "El PP vol tornar al temps en que estudiar una carrera era només per rics", ha afegit.
La diputada Esperança Marí Mayans, per la seva part, ha demanat al Govern "més informació, més diàleg i més consens" per al nou model de Formació Professional, i que es mantenguin els estudis d'FP a distància per tots aquells estudiants que no puguin seguir una formació reglada. "Els estudis d'FP són fonamentals per poder acarar la crisi econòmica que patim amb un mínim de confiança", ha dit.
Negocis privats del president del Govern
La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha interrogat al president Bauzá per les seves activitats privades i perquè ha ocultat informació sobre elles. Bauzá no només ha incomplit el codi ètic que havia imposat a tots els membres del seu partit, sinó que, a més, s'ha mantengut com a administrador de dues societats, el que li està prohibit expressament per llei.
"Si vostè és tan compatible com diu, perquè ho ha amagat en la declaració d'activitats al Parlament, perquè sinó ha fet un canvi de titularitat en el registre mercantil ara fa 15 dies, perquè era incompatible abans ser titular d'una farmàcia i membre del Consell de Govern i ara vostè no ho és?", li ha recordat Armengol.
Hi ha "moltes preguntes i poques respostes", ha conclòs la portaveu socialista. "Vostè ha mentit a la ciutadania", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube