Imprimeix
PDF

Armengol: "La manca de lideratge de Tadeo està convertint el Consell de Menorca en una delegació del Govern Balear"

La seArmengol i Turcretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha iniciat avui a Menorca els actes de la campanya que han organitzat els socialistes de Balears per traslladar a l'opinió pública l'anàlisi del que ha estat el primer any de Govern, tant Balear com Insular i a nivell municipal.

Armengol, que ha comparegut davant la premsa acompanyada del secretari general del PSOE Menorca, Vicenç Tur, ha explicat que s'ha triat Menorca per iniciar aquesta campanya perquè "els socialistes de Balears som conscients que els menorquins i menorquines són els que estan patint de forma més dura, més greu, els que estant patint doblement els efectes de la crisi, les retallades que està fent el Govern del Estat i el de Balears, així com el del CIMe. Aquest acte forma part d'una campanya per denunciar que des de que Governa el PP la ciutadania viu pitjor".Armengol ha fonamentat aquesta afirmació en tres punts: la nul·la capacitat dels executius del PP per reactivar l'economia i fomentar l'ocupació, la destrucció ideològica del benestar social i la manca de lideratge polític dels responsables de les institucions insular i autonòmica per defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes als que governen.Respecte al primer punt la secretària general del PSIB-PSOE ha expressat la preocupació socialista per la situació econòmica a Menorca "on l'atur és el pitjor de totes les illes i on tenim un dels governs que menys treballen per intentar reactivar l'economia". Com a exemples d'aquesta manca de mesures re-activadores ha recordat com bona part dels projectes d'inversió important per impulsar un model de creixement en aquesta illa que havien fet els socialistes de Menorca com el Parc Bit o el Pati de Sa lluna, han estat eliminats pel Govern Bauzà, el qual ha decidit, sense cap explicació, destinar el doblers que s'havien aconseguit de Madrid per a Menorca a d'altres qüestions".

 

Armengol afegeix que el motiu d'aquesta actitud respon a que el PP "no creu en aquest nou model productiu basat en l'economia del coneixement i en el turisme com a motor de creixement, sinó que creu en que l'especulació urbanística ens ho arreglarà tot. Un fet que preocupa intensament i per això avui també xerram amb el GOB Menorca sobre les previsions respecte a la modificació del PTI Menorca, un pla que ha estat premiat i reconegut a Balears i a Espanya com una gran pacte social en pro de defensar el territori com a font de riquesa. Aquesta és la línia que s'hauria de treballar, però el PP l'està posant en perill amb la modificació del PTI i amb l'aprovació fa pocs dies al Parlament de la Llei de Mesures Urgents d'Ordenació Urbanística sostenible, una normativa que considerarà urbans assentaments en sòl rústic i que genera un perill greu de futur". En aquest sentit la dirigent socialista denuncia el fet que l'economia "va a pitjor des que governa el PP, incapaç de generar confiança perquè està eliminant les inversions de possible creixement i això va en contra de tot aquest nou pensament que adverteix que no pot ser només retallar; que cal combinar l'eficiència de la gestió pública amb polítiques de creixement". Una postura política dels governs de PP que aprofita la crisi com "una excusa per aplicar retalls ideològics.

En Sanitat i respecte a Menorca considera "gravíssimes" les mesures que s'estan prenent de disminució de pressupost públic, per tant disminució de serveis. En concret s'ha referit a un tema que " sobre el que hem fet iniciatives al Parlament com és el fet que les persones que s'han de desplaçar fora de l'illa per qüestions mèdiques a partir d'ara no tindran cobert aquest desplaçament. Sinó hi ha una rectificació, no amb les paraules de la consellera sinó en el pla d'ajust que han enviat a Madrid, han de saber tots els ciutadans i ciutadanes que el Govern Bauzà ha presentat com a mesura de retall l'eliminació del dret de la ciutadania de Menorca a que els paguin el transport quan estan malalts".En Educació pública Armengol s'ha referit als efectes dels retalls sobre les escoletes. "Menorca era enveja de tots els ciutadans de Balears per el seu magnífic pla d'escolarització de 0 a 3 anys, i ara el Govern Balear ha eliminat totes les ajudes. Tot allò que havíem avançat durant tants anys, i del que els menorquins eren exemple, el PP ho elimina i els infants de 0 a 3 no tenen garantida aquesta necessària escolarització. Si això s'hi afegeix l'augment de ràtios d'alumnes a les escoles, la disminució de professors i que s'eliminen els programes de suport i d'atenció a la diversitat estem creant una societat dual: podrà educar-se qui hagi nascut en una família que s'ho pugui pagar".

Enfront d'aquesta situació "realment crítica" Francina Armengol ha emfatitzat que cada vegada que des del PSOE s'ha fet una crítica els socialistes han posat una alternativa sobre la taula. "Li he estès la mà al president del Govern una i deu vegades i ho seguirem fent, perquè nosaltres creiem que les formes de fer política en aquests moments necessàriament han de passar per acords, capacitat de diàleg, per capacitat de comprendre i entendre...Crec que el president Bauzà no entén a les illes Balears i, de forma notòria, no entén els problemes de Menorca; i com que no entén els problemes no està cercant les sol•lucions".Però aquesta realitat s'agreuja --han denunciat tant Tur com Armengol- per la falta de lideratge polític dels representants de les administracions insular i autonòmica. "El perfil dels representants institucionals del PP menorquí és molt baix i estan defensant molt poc els interessos de Menorca davant el conjunt de les Balears. El senyor Tadeo està a les ordres exclusives del que diu el Sr Bauzà, no protesta, no contesta, no defensa els interessos dels menorquins i les menorquines. Igual passa amb el Sr Gornés a qui gairebé ni el sentim parlar de Menorca".

La secretària general del PSIB-PSOE denuncia la incapacitat dels representants menorquins del PP "de treure's la por alhora de defensar els interessos dels menorquins enlloc dels del seu partit (cosa de la que s'encarrega, desgraciadament, el Sr Bauzà, enlloc de defensar els interessos de la ciutadania). En definitiva tant els dirigents socialistes insulars com autonòmics coincideixen en afirmar que aquesta falta de lideratge "suposa que el Sr Tadeo ha transformat el Consell, amb la seva submissió al que diu Bauzà, d'una institució d'autogovern a una delegació insular del Govern de Balears". 

 

Després de comparèixer davant dels mitjans de comunicació Armengol i l’executiva del PSOE Menorca s’han reunit amb el GOB Menorca i amb representants dels sindicats CCOO i UGT, de la Federació d’Associacions de Veïns i de la Plataforma ‘El Transport Aeri Ofega Menorca’.

 

 

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube