Imprimeix
PDF

Armengol: “el Govern Bauzá és més fosc que el túnel de Sóller”

040612 RdP Armengol i ThomàsFrancina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha denunciat la falta de transparència del Govern per respondre als interrogants sobre les incompatibilitats del president Bauzá i la seva declaració de béns i activitats. La portaveu socialista ha comparegut en roda de premsa per acusar al PP “d’estar remenant la xocolata” i no respondre a les peticions que el PSIB-PSOE ha presentat sol·licitant la declaració de béns i activitats del president de les Illes Balears. Armengol ha afirmat que “el Govern Bauzá és més fosc que el túnel de Sóller”.

Les acusacions d’obscurantisme del Grup Socialista, ha explicat Armengol, es basen en la denegació per part del Govern d’aquesta documentació que va ser sol·licitada el passat mes de maig i que ara la conselleria d’Administracions Públiques ha denegat. La portaveu socialista s’ha preguntat per què el Govern amaga la declaració de bens del president Bauzá si tot és correcte. A més, ha recordat que el Consell de Govern encara no ha contestat, després de quatre setmanes, a la petició del Grup Socialista sobre la possible incompatibilitat de Bauzá com a president i com a titular d’una farmàcia. Armengol ha informat que el Grup Socialista ha reiterat la petició davant el Registre d’Interessos i Activitats de la secretaria general de la conselleria de Presidència per a que es lliuri la declaració d’interessos i activitats del president Bauzá.

La portaveu parlamentària del PSIB-PSOE ha manifestat que amb tot aquest procés de dubtes i falta de transparència ha quedat clar que Bauzá ha mentit i ha ocultat informació. Per Armengol, “el president Bauzá està més ocupat en resoldre les seves incompatibilitats i negocis privats que en gestionar els problemes que afecten als ciutadans de les Illes Balears”.

Francina Armengol ha explicat en roda de premsa, acompanyada del portaveu adjunt Vicenç Thomàs, que aquesta falta de transparència sobre la situació de Bauzá serà un dels temes que el Grup Socialista durà en el proper ple del Parlament, a més de les retallades en educació. En aquest sentit, Armengol ha manifestat que després d’un any en el Govern, “les autopistes de l’educació que va prometre el president han quedat en camins de carros”. Els retalls en l’educació pública s’han traduït, segons Armengol, en menys professors, més alumnes per aula i l’eliminació de tots els programes contra el fracàs escolar, mentre que han afegit un problema on no n’hi havia, en referència a la llengua.

Des del PSIB-PSOE, Armengol ha denunciat que els retalls que fa el PP en l’educació pública són “retalls ideològics” perquè mentre en lleva d’aquí, posa fins a 400.000 € en un concert amb una escola de l’Opus Dei. La portaveu socialista ha dit que quan s’hagin concertat totes les línies d’infantil, primària i secundària, el Govern destinarà 2,5 milions d’€ a aquesta escola, “els mateixos doblers que costa mantenir l’hospital Joan March o l’Hospital General que el PP ha decidit tancar”.

 

Armengol també ha qualificat d’ideològica la decisió del Govern de cessament dels membres del Consell Escolar i ha acusat al PP d’eliminar tots els espais de diàleg i consens, des del Consell Econòmic i Social, el Consell de la Joventut i ara el Consell Escolar.

 

Ocultació llistes d’espera sanitàries

Per la seva part, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha criticat l’ocultació de les llistes d’espera per part del Govern i ha destacat que en un any només s’han conegut les llistes d’espera del passat mes de desembre, amb unes xifres de rècord històric. Thomàs ha recordat que ni al mes de setembre del 2011 ni ara al mes de març s’han fet públiques aquestes xifres, incomplint l’acord parlamentari de donar-se a conèixer cada tres mesos. Per aquest motiu, Thomàs ha explicat que la consellera de Salut, Carmen Castro, haurà de comparèixer en el Parlament per donar compte d’aquest incompliment i per amagar les llistes d’espera.

 

Tant en atur com en afiliacions estam pitjor que fa un any

En referència a la xifra d’atur del mes de maig, la portaveu socialista ha destacat que malgrat les dades positives d’aquest mes, “tant en atur com en afiliacions a la Seguretat Social estam pitjor que fa un any”. Armengol ha ressaltat que hi ha 6.742 persones més en atur que l’any passat i prop de 45.000 persones que no cobren cap prestació. Des del PSIB-PSOE, la portaveu parlamentària ha lamentat que la situació actual és “més atur que fa un any, menys ocupació que fa un any, més precarietat i menys polítiques actives d’orientació laboral”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube