Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "les autopistes de l'educació del PP passen per l'Opus Dei"

050612 Armengol en el Ple Parlament El Grup Socialista critica "el privilegi" de les escoles del Opus, les úniques que es salven de les retallades en educació

Amb el doblers que costarà el concert quan estigui implantat a tots els cicles es podrien pagar anualment 70 professors de l'escola pública

Palma, 5 de juny 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha criticat avui en el Ple del Parlament les retallades ideològiques que està fent el PP en matèria educativa i ha acusat al president JR.Bauzá de llevar fons i recursos de l'educació pública per donar-los a l'educació privada, elitista i segregacionista que donen les escoles de l'Opus Dei.

"Retallar en educació és matar el nostre futur", ha denunciat la portaveu socialista Francina Armengol. La diputada ha criticat amb duresa l'engany del president Bauzá, que en el seu discurs d'investidura va dir que aquesta seria la legislatura de les autopistes de l'educació i, en només un any, ha pres mesures totalment contràries al que va anunciar.

Armengol ha recordat a Bauzá les mesures ideològiques que ha pres el PP. "És vostè qui retalla 35 milions d'euros de l'educació, qui puja les ràtios d'alumnes en les aules, qui acomiada mil professors interins, qui baixa un 30% el pressupost de manteniment dels centres escolars, qui elimina els programes d'ajuda als nins amb necessitats especials, qui puja les taxes universitàries i elimina beques", ha dit. A més, ha estat el seu Govern el què ha "creat un problema on no n'hi havia" i ara segregarà ara els alumnes per motius de llengua, tot des de la imposició, sense dialogar i sense consultar-ho amb ningú.

"Les autopistes de l'educació passen per l'Opus Dei", ha conclòs Armengol, ja que aquestes escoles són les úniques que s'han lliurant de les retallades educatives, e inclús han aconseguit més doblers. Les escoles de l'Opus del Parc Bit rebran, ja enguany, gairebé 400.000 euros en ajudes per al concert d'infantil, que anirà pujant fins a garantir 2,5 milions d'euros anuals, quan estigui tot concertat.

El PP beneficia "d'amagat" a les escoles del Opus, ja que els ha autoritzat "el privilegi, per primera vegada", de tenir una zona escolar única, "per poder rebre alumnat de totes les zones de Palma", ha denunciat la diputada Conxa Obrador.

Aquest privilegi "no està justificat" per la població en la zona on estan ubicades i "mai complirien amb els requisits per concertar-les", ha denunciat. No hi ha necessitats escolars a la zona, no aten a famílies amb problemes socioeconòmics, la seva ubicació impedeix l'accés als alumnes que no tenen recursos per fer front al cost del transport i del menjador, i no té cap projecte d'interès educatiu, ha explicat. "Ben al contrari, el seu projecte vulnera sistemàticament la Constitució, la Llei Orgànica d'Educació i la Llei Orgànica d'Igualtat", ha dit.

El PP "per als centres públics treu les estisores i per als centres privats treu la cartera", ha opinat el diputat Antoni Diéguez, qui ha retret al conseller Bosch haver donat el concert en base al codi 18, és a dir, "necessitats educatives", que en realitat no existeixen. Amb el doblers que cobraran les escoles quan estiguin totalment concertades "es podrien pagar 70 professors en l'escola pública", ha dit.

Finalment, el diputat Lluis Maicas ha aprofitat la seva intervenció per demanar al PP que "reflexioni" sobre el que està fent en l'educació i el català, rompent el consens lingüístic que existia en aquesta comunitat des del 86. Maicas ha opinat que "amb les dades en la mà" del procés d'escolarització, els ciutadans de Balears han demostrat "madures i sentit comú" i no feia falta crear tanta crispació.

Per altra banda, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha tornat demanar avui sobre les incompatibilitats del president del Govern, JR.Bauzá, que va amagar informació a la ciutadania al compatibilitzar la presidència amb l'administració de dues empreses.

Thomàs ha demanat al conseller Bosch, com a portaveu del Govern, per què no vol donar la cara, si no té res que amagar. Per què el Govern no es pronuncia sobre la compatibilitat de Bauzá per ser, a la vegada, titular d'una oficina de Farmàcia i membre del Consell de Govern. Segurament, ha dit el socialista, perquè saben que no és compatible, segons sentència judicial ferma. I Bauzá pot ser "s'estimaria més" mantenir la farmàcia que seguir sent president del Govern, per poder fer front a les enormes hipoteques que ha de pagar, ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube