Imprimeix
PDF

El PSIB denuncia els "privilegis ideològics" de les escoles de l'Opus discriminen la resta de centres, que pateixen retalls

Diéguez i Obrador web Antoni Diéguez: "Volem saber perquè el conseller va mentir quan va afirmar que no existia zona única per a aquestes escoles" i aporta la documentació oficial que ho demostra

Palma, 8 de juny 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha demanat avui explicacions al conseller Rafel Bosch per haver mentit en seu parlamentària el passat dimarts, quan va insistir en que no havia cap zona especial d'escolarització per a les escoles del Opus Dei, i ha aportat la documentació de la Conselleria que avala el privilegi dissenyat pel Govern del PP per al CEI Aladern.

"En un moment en que s'estan fent important retalls en totes les àrees educatives -professors, dotació de centres, acomiadament d'interins, beques de menjador i transport, etc- el conseller d'Educació el que fa és adquirir un nou compromís de finançar amb 2,5 milions d'euros unes escoles que no compleixen els requisits oficials per accedir al concert", ha denunciat el diputat Antoni Diéguez.

I no només adquireix un nou compromís, sinó que, a més a més, li dóna el privilegi mai abans vist a Balears de donar-li una zona d'escolarització única. "L'escola Aladern no està en la zona B, com ens va voler fer creure el conseller. No figura en el mapa d'escolarització, sinó que se'l menciona en una pàgina interior d'un informe de 120 pàgines on el Govern l'ha intentat amagar", ha denunciat la diputada Conxa Obrador.

"No sabem si es tracta d'una estratègia, una trampa o una errada", però certament és "molt greu" que es doni a Aladern uns privilegis que no tenen perquè ser pagats amb els doblers de tots els ciutadans i ciutadanes de Balears, ha argumentat. Recorda que Aladern costa uns 600 euros mensuals per alumne matriculat, la qual cosa "ens sembla bé, mentre s'ho pagui qui ho vulgui, no amb el doblers públics", ha afegit.

El doblers que dedicarà el Govern al CEI Aladern -2,5M€ quan estigui donat el concert a tots els cicles- "es lleva de les escoles públiques i concertades", ha explicat Diéguez. "Aquí no es tracta de contraposar la pública i la concertada, sinó que el privilegi de les escoles del Opus perjudica a la resta de centres, a tots", ha argumentat. I de pas, evidentment, als infants escolaritzats en els centres discriminats.

A més, els socialistes consideren que els centres de l'Opus no compleixen els requisits per al concert. Cada escola que vol accedir al concert ha d'elaborar una memòria i la Conselleria un informe explicant si compleix una sèrie de requisits, ha explicat la diputada Conxa Obrador. Però Aladern "no pot acreditar necessitats d'escolarització de la zona, no dóna cap assistència a població escolar en situació econòmica desfavorida, i té un projecte educatiu segregador que vulnera la Constitució Espanyola, la Llei Orgànica d'Educació i la d'Igualtat", ha explicat. El Grup Socialista ja ha demanat a la Conselleria aquests documents.

La socialista ha denunciat igualment que els 124 alumnes que suposadament , segons va dir el conseller dimarts, justifiquen les necessitats educatives, "no arriben als ràtios requerits per la Conselleria", que són 25 alumnes per classe en infantil en l'actualitat, i el PP vol augmentar a 30 l'any que ve. "124 entre les 7 línies concertades dóna 17 infants per classe", ha explicat.

Amb tot això, queda clar que la decisió d'atorgar la subvenció a les escoles de l'Opus "no està basada en necessitats educatives ni en cap lògica des del punt de vista de l'ensenyament. Les raons són purament ideològiques", ha agregat la diputada.

"Nivell Castro de conflictivitat"

El diputat Antoni Diéguez ha afirmat que, no content amb aquesta injustícia, el conseller ha seguit endavant amb el desgavell i el caos del procés d'escolarització per enguany i ha posat als funcionaris de la Conselleria a ensobrar 43.000 cartes per explicar a tots els pares i mares dels alumnes que l'any que ve cursaran 2n i 3er d'Infantil i 1er i 2n de Primària la seva política lingüística. "Si qualcú ho ha de fer, seria el PP", i no llevar recursos públics en aquest moment tan crític de l'escolarització.

Igualment, els socialistes s'han mostrat sorpresos perquè el conseller anunciàs un estalvi de 90.000 euros, amb una sèrie de mesures d'ajustament en el Consell Escolar, ja que tot el pressupost d'aquesta entitat és de 46.000 euros. "No sabem si fan números Bankia o és un mag de les finances", ha argumentat.

Així, Diéguez ha afirmat que Bosch ha arribat al "nivell Castro de conflictivitat", amb el desgavell que ha organitzat. "Exigim que no torni faltar a la veritat en aquesta o altres qüestions", ha afegit.

En aquest link podeu trobar tota la documentació que mostra:

- Extracte del Diari de Sessions del Parlament de dimarts on el conseller insisteix en que les escoles de l'Opus estan en la zona B d'escolarització.

- El Mapa de centres de Palma

- La pàgina del llistat de centres d'educació infantil i primària concertats i privats del Govern on figura el CEI Aladern amb la menció de "ZONA ÚNICA". Com podeu veure, és l'únic centre amb zona única a Palma.

http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/documentacio-cei-aladern-del-opus-dei?category_id=3

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube