Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de llençar “cortines de fum” i li recorda que ha estat aplicant la mateixa retribució als facultatius durant el darrer any

Vicen ThomsEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat que les acusacions realitzades avui pel portaveu del Govern de malversació i prevaricació per part de l’anterior Executiu són únicament una “cortina de fum per tapar la seva incapacitat de gestió i les ombres de dubte sobre els negocis del president Bauzá”.  

Thomàs ha qualificat de cinisme polític les afirmacions de Bosch i l’ha instat a acudir a la Fiscalia, si creu que s’han comès aquests delictes, però que ampliï la demanda a l’actual responsable de l’Ib-Salut qui ha continuat aplicant la mateixa retribució als facultatius sanitaris. Per Thomàs, si el PP creu que s’ha comès malversació i prevaricació des del 2010, això suposa que Castro i Bauzá han fet el mateix durant aquest darrer any.  

Des del PSIB-PSOE, el diputat socialista ha considerat lamentable que els actuals responsables de l’Ib-Salut, Sra. Castro, Sr. Sbert i Sr. Sansaloni, al·leguin desconeixement i ha manifestat que és la prova més evident de la seva incapacitat i desconeixement del que passa en el sí de la conselleria de Salut si és que han tardat més d’un any en conèixer aquesta sentència. El diputat socialista ha dit que les excuses apuntades pel portaveu del Govern de desconeixement de la sentència són ridícules.  

Thomàs ha explicat que l’acord al qual es va arribar l’any 2008 amb el comitè de vaga, i pel qual s’aplicava uns augments retributius en els complements als llicenciats facultatius sanitaris –en concret per guàrdies mèdiques, cobrament per targeta sanitària i complement de destí a Menorca, Eivissa i Formentera-, va servir per resoldre aquells conflicte i en benefici del sistema sanitari i dels ciutadans. L’aplicació d’aquests complements va ser presentada a la Mesa sectorial i tant el Govern anterior com el Govern actual els han pagat. El diputat socialista ha criticat que els responsables del Govern Bauzá hagin preferit per un ús polític del tema per atacar a l’anterior Executiu en lloc de resoldre la situació que planteja la sentència a través de la negociació. Des del PSIB-PSOE s’ha ressaltat l’esperpèntica situació de que el PP vulgui dur a l’anterior Govern a la Fiscalia pel fet de pagar el sou als metges. Mentre, el Govern Bauzá els hi baixa el sou, tanca dos hospitals públics o posa les llistes d’espera en rècord històrics. 

El portaveu adjunt ha insistit que si el Govern considera que ha de remetre a la Fiscalia aquest assumpte no oblidi d’incloure els pagaments que ha realitzat des del mes de juny del 2011 els actuals responsables del Govern Bauzá. Per Thomàs, si el Govern considera que hi ha prevaricació i malversació abans, també n’hi ha ara en la seva gestió, i per tant la Fiscalia haurà d’examinar la seva actuació en el darrer any. 

Finalment, Thomàs ha atribuït aquestes acusacions a una cortina de fum per part del Govern per tapar la seva incapacitat i desviar l’atenció davant el clima de crispació social que han creat els retalls del PP en sanitat i educació, així com la polèmica envers la incompatibilitat del president Bauzá i el haver ocultat els seus negocis en la declaració de béns.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube