Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "La llei de Funció Pública és un atemptat contra la llengua pròpia d'aquesta comunitat"

110612 Armengol i Costa en RdP-web El Grup Socialista presentarà demà una esmena a la totalitat i un text alternatiu que dóna solució als problemes bàsics de la Funció Pública

Palma, 11 de juny 2012.- El Projecte de Llei de Funció Pública del Partit Popular és "un atemptat contra la llengua pròpia d'aquesta comunitat", ja que el seu únic objectiu és "fer del castellà la llengua preferent" en l'Administració de les Illes Balears, ha denunciat avui en roda de premsa Francina Armengol, portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears.

Aquest Llei "és tot excepte una llei de Funció Pública" ja que no regula ni dóna solució a cap dels problemes que pateix la funció pública des de fa anys, sinó que només entra en el tema de la llengua. Modifica lleis i decrets, i no qualsevol llei, sinó la llei de normalització lingüística, i trenca el consens i la pau lingüística que ha existit en aquesta comunitat durant més de 25 anys.

"Cap president s'havia atrevit a rompre el consens lingüístic aconseguit fa més de 25 anys, i menys a fer-ho de forma unilateral, sense dialogar, sense parlar, sense convocar a ningú", ha valorat Armengol. La socialista ha lamentat que el Partit Popular no hagi escoltat "ni les més de 50.000 persones que es manifestaren en el carrer a Palma, ni als que sortiren a protestar en les altres illes, ni les més de 12.000 al·legacions rebudes. "El PP està tot sol en aquesta batalla contra la llengua, que permetrà que el castellà sigui la llengua preferent a Balears", ha dit. "El PP diu que ho fa perquè les dues llengües siguin iguals, però rompen la igualtat per posar el castellà com a llengua preferent", ha valorat Armengol.

Els socialistes consideren "molt greu un govern que governa contra la seva pròpia llengua". Per això demà presentarà en el Ple del Parlament una esmena a la totalitat del Projecte de Llei i un text alternatiu, ha anunciat la diputada Pilar Costa. Amb més de 200 articles, aquesta proposta alternativa, que ja estava en tramitació durant l'anterior legislatura, "sí dóna resposta" als problemes de la Funció Pública. Bàsicament, permet adaptar la normativa de la comunitat a l'Estatut Balear de l'Empleat Públic i donar solució a una sèrie de qüestions importants.

Aquest text alternatiu es va fer en col·laboració dels sindicats i moltes entitats, i va incorporar durant la seva tramitació parlamentària esmenes de tots els grups polítics, "inclòs el Partit Popular, del que era diputat el Sr. Bauzá". I "mai va ser motiu de confrontació el tema de la llengua catalana", ha recordat Costa.

Entre d'altres, la proposta socialista parla del model de previsió de llocs de treball i del model de selecció per ingressar a l'Administració; i afecta no només als treballadors de la CAIB sinó també als dels ajuntaments, consells i del sector públic autonòmic.

"No podem permetre que el PP, a través d'un subterfugi, faci que el català deixi de ser la llengua pròpia de Balears", ha opinat la diputada eivissenca. Per això, si l'esmena a la totalitat no prospera -com és de suposar- el Grup Socialista demanarà un informe al Consell Consultiu sobre la legalitat d'aquest canvi en la Llei de Funció Pública que suposa modificar l'Estatut d'Autonomia.

"Aquest ha estat sempre un tema de consens. De vegades els polítics hem d'estar per damunt de les directrius de partit", ha afegit Armengol. Per això, el Grup Socialista ha demanat al Grup Popular "que doni llibertat de vot" als seus diputats.

El rescat a la banca, Rajoy a Polònia i Bauzá a Paris

La portaveu socialista també ha considerat molt greu que, en una situació de crisi com mai havíem viscut, el president del Govern, Mariano Rajoy, es vagi a Polònia, i el de la Comunitat Autònoma, a París. "No estan donant solucions als problemes dels ciutadans", ha opinat Armengol, qui ha aprofitat la roda de premsa d'avui per tornar a insistir en que el rescat no pot caure damunt les esquenes dels ciutadans.

"Estam molt preocupats perquè, amb l'actual govern del PP, el primer que faran per complir amb el dèficit serà més retalls i més imposts als ciutadans. I una gran part de les retallades les imposaran damunt les competències pròpies de les comunitats autònomes, com ja han fet en el passat amb educació i sanitat", ha opinat. La manca de transparència, el fet de que Rajoy no doni la cara en el Parlament - que és on ho ha de fer-, i la manca d'informació sobre com afectarà això a la ciutadania són d'una gran irresponsabilitat.

Davant això, el Grup Socialista ha canviat una de les seves preguntes demà en el ple per demanar al conseller Aguiló "quins efectes tindrà per als ciutadans de les comunitats autònomes el rescat a la banca".

Finalment, Armengol demanarà al president Bauzá com ha contribuït un any de govern del PP a millorar la vida en les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube