Imprimeix
PDF

Armengol acusa Bauzá de no haver millorat en res la vida dels ciutadans de Balears en el primer any de Govern

120612 Armengol Ple El vicepresident Aguiló no és capaç d'explicar en què afectarà el rescat de la banca espanyola als ciutadans de Balears i el PSIB demanarà la seva compareixença en el Parlament

Palma, 12 de juny 2012.- La portaveu socialista en el Parlament ha acusat avui al president del Govern, JR.Bauzá, de no haver millorat en res la vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, durant el seu primer any de mandat al capdavant del Govern.

"Li donaré deu qüestions objectives i clares, que tots els ciutadans entenen, en les quals vostè i el seu govern han empitjorat la vida a Balears", ha dit la socialista. En matèria d'ocupació, Balears té més atur que mai, i enguany estam 9% per damunt les xifres de l'any passat. També "hem tingut la pitjor temporada turística d'hivern amb menys connectivitat que mai". En tercer lloc, el PP torna a la desprotecció del territori com a única política de reactivació econòmica. Quart: han tancat Televisió de Mallorca, han polititzat IB3, minvant els drets democràtics i la pluralitat dels mitjans públics de comunicació.

Armengol també ha acusat Bauzá d'aturar totalment la inversió pública en les Balears, contribuint així a l'estancament de l'economia. I tot això ho ha fet -sisè- aturant "el diàleg amb tothom. Ha arribat el Sr. del mando y ordeno", ha denunciat la portaveu. Setè: "El què està fent en la llengua és un atemptat contra el nostre poble", ha dit, referint-se al trencament del consens lingüístic vigent en aquesta comunitat autònoma des del 1986. En educació, no està clar on han quedat aquelles promeses "autopistes de l'educació", que avui en dia són, com a molt, camins de carros. I, en sanitat, "ha tancat dos hospitals públics", ha recordat Armengol.

"El pitjor és que vostè, que venia a regenerar la política començant pel seu propi partit, actua amb total manca de transparència, ha mentit a tots els ciutadans i en aquesta cambra ha ocultat informació", ha dit Armengol. Li ha demanat que respongui a les preguntes de la oposició i ha elucubrat sobre si el president "ocupa més temps en els seus negocis privats o en el Govern de les Illes Balears". Aquest és el legat del primer any de Govern del PP.

La seva política de retalls ha duit més recessió i més atur a Balears, "la ortodòxia ha fracassat", ha denunciat el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, qui ha demanat al vicepresident econòmic quines serien les conseqüències del rescat per als ciutadans de les Illes Balears. "Per què han servit els retalls i els sacrificis dels ciutadans en els darrers anys, i què ens pot assegurar que no haurà noves retallades?", ha demanat.

Thomàs, davant la manca de resposta i concreció del vicepresident, ha anunciat que el Grup Socialista demanarà la seva compareixença, ja que està convençut que "el rescat no aturarà els retalls".

La diputada Pilar costa ha afegit que el Decret Llei en matèria de Personal aprovat el dia 1 de juny suposa "una nova estocada econòmica per als treballadors públics", com ara els professors, als que se'ls retallen pot ser no el sou base però sí altres aspectes, com complements, tutories, hores extra..."En un any, han rebaixat els sous dels docents, li digui com li digui", ha denunciat Costa. E igualment, ara amenacen amb retallades dràstiques als metges, al·ludint a una sentència que no diu això, i simplement com a mesura "de castic per la seva defensa de la sanitat pública". La diputada ha demanat a Bauzá que baixi el sou dels seus assessors, tal com li demana una condemna judicial, i deixi de retallar-lis als ciutadans, als metges o als docents el que cobren per fer la seva feina.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube