Imprimeix
PDF

Armengol: “el president Bauzá té una obsessió malaltissa en contra de la llengua catalana”

120612 Armengol Ple 2La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha acusat al president Bauzá de tenir una “obsessió malaltissa en contra de la llengua catalana”. Armengol ha fet aquestes manifestacions durant el debat en el Ple del Parlament de l’esmena a la totalitat del PSIB-PSOE a la llei de Funció Pública que rebaixa el català com a mèrit i no com a requisit per a l’accés a l’Administració.

Francina Armengol ha dit que l’objectiu que persegueix el PP amb aquesta modificació de la Llei de Funció Pública és “arraconar el català que es parla a les Illes Balears, convertint-lo en una llengua residual i subsidiària”. Per la portaveu socialista, el Govern Bauzá està trencant el consens lingüístic assolit l’any 1986 i utilitza el català com eina de confrontació política, creant un problema allà on no n’hi havia.

Armengol ha criticat que es rebaixi com a mèrit el coneixement d’una de les llengües oficials per a treballar en l’administració i s’ha preguntat “per que si el castellà és un requisit per accedir-hi, no ho ha de ser el català”.

Durant la seva intervenció en el Ple del Parlament, Armengol ha anunciat que la primera mesura que prendrà el PSIB-PSOE quan governi al 2015 serà la modificació d’aquesta rebaixa del català com a mèrit i recuperarà el consens que es va assolir amb la Llei de Normalització Lingüística l’any 1986. Armengol ha retret que el Govern del PP concentri tant d’esforços en contra de la llengua catalana i en canvi no faci res per combatre l’atur, el principal problema que tenen els ciutadans de les Illes.

Francina Armengol ha criticat les excuses utilitzades pel PP de llibertat de llengua i ha dit que amb la modificació de la Llei de Funció Pública “el PP dóna llibertat per ser ignorants, llibertat per no conèixer la nostra llengua. La ignorància de promoure que no es conegui la nostra llengua és una desgràcia”, ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube