Imprimeix
PDF

El PP bloqueja una PNL socialista per instar a la retirada de les taxes aèroportuàries dels PGE

Marc Pons i Joana Barcelo en Comissió Turisme El Parlament sí insta al Govern de la CAIB i de l'Estat a potenciar el sector nàutic tenint en compte la realitat insular

Palma, 14 de juny 2012.- El Grup Parlamentari Popular ha bloquejat avui, amb els seus vots en contra, una Proposició No de Llei del Grup Socialista que defensava la retirada de les taxes aeroportuàries establertes en l'esborrany dels Pressupostos Generals de l'Estat, actualment en tramitació.

"Mentre Grècia i Turquia, dos dels nostres principals competidors, han eliminat les taxes aeroportuàries, els PGE preveuen una pujada del 12% a Balears i d'un 50% en els aeroports de Madrid i Barcelona, que són els principals punts d'origen o destí dels viatgers de les illes", ha denunciat el diputat menorquí Marc Pons.

Si Grècia, amb una situació econòmica bastant pitjor que l'espanyola, pot fer aquesta mesura extraordinària per reactivar la seva principal indústria, "és difícil entendre que a Espanya no es puguin al manco congelar les pujades de les taxes", ha argumentat. Ha recordat Pons que, en el primer quadrimestre de l'any, Menorca ha rebut 16.066 visitants manco que l'any passat, Eivissa 24.915 manco, i a Mallorca, la baixada dels visitants de la península ha estat del 25%.

El Partit Popular "vol sortir de la crisi sense cap mena d'estímul ni ajut a l'economia, només amb retalls, fins i tot perjudicant el sector productiu propi", ha afegit, en la Comissió de Turisme del Parlament de les Illes Balears.

La Proposició no de Llei del Grup Socialista instava a tots els representants de Balears a Madrid a proposar i defensar la retirada d'aquestes taxes aeroportuàries que incrementa el PGE. El PP, per la seva part, ha proposat una esmena, en la que "ni es garantia que es congeli la pujada en l'estiu ni que es baixin les taxes en l'hivern. Per això no l'hem pogut acceptar", ha dit Pons. La PNL ha estat rebutjada amb els 9 vots en contra del PP i 5 a favor (PSIB i PSM-IV-Entesa i més per Menorca).

Per altra banda, la Comissió de Turisme ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei de la diputada Joana Barceló instant a la cooperació institucional pel suport al sector nàutic de les illes.

El sector nàutic és "un producte turístic d'especial referència, amb gran potencial de creixement en serveis, llocs de feina, valor afegit, increment de la rendibilitat turística i en l'allargament de la temporada", ha explicat Barceló. Tot i aquest potencial, el sector nàutic és ample i complexe en l'àmbit de les administracions que participen en la seva gestió i desenvolupament. Precisament per això, i tal com preveu l'article 8 de la Llei de Règim Especial de les Illes Balears, el Parlament ha instat al Govern de l'Estat i de la Comunitat Autònoma a aprovar, amb la participació del sector, un Pla de línies d'acció per a potenciar el sector nàutic tenint en compte la realitat insular.

Aquesta PNL ha estat aprovada per unanimitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube