Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Demanam un canvi de rumb, davant el fracàs absolut del primer any del Govern Bauzá"

180612 Armengol i Oliver en RdP El Grup Socialista presentarà demà una esmena a la totalitat a la Llei General Turística, que no durà cap millora al sector ni ajudarà a crear ocupació

Palma, 18 juny 2012.- El Grup Socialista ha demanat avui al Govern del Partit Popular "un canvi de rumb en la forma de fer política, en els seus objectius i en les persones que el lideren, davant el fracàs absolut del primer any de Govern del president Bauzá", ha explicat la portaveu socialista Francina Armengol.

"Davant una situació molt complicada en que vivim, davant la pèrdua de drets socials i laborals, davant unes xifres d'atur històriques, el Govern no tan sols no resol els problemes de la ciutadania, sinó que en crea de nous on no n'hi havia", ha opinat Armengol. Un Govern en el que hi ha diferents persones "ineficients i ineficaces per donar solució als problemes de la ciutadania", i encapçalat per un president "sota sospita d'haver amagat informació" al Parlament i a la ciutadania, i de ser incompatible per al càrrec que ocupa.

El balanç que el propi Govern va presentar ahir de la seva gestió durant el primer any "és l'escenificació d'un fracàs rotund", ha opinat Armengol. "El Govern va ser incapaç d'anomenar ni un sol èxit de la seva gestió en un any", ha dit. I l'únic anunci que va fer -que a finals del 2013 es començarien a veure brots verds en l'economia- ho fa fer sense cap anàlisi, sense cap base, sense cap estudi econòmic ni solidesa, basant-se tan sols en les seves pròpies prediccions.

"El Govern i la seva manera d'actuar s'ha convertit en un problema en sí mateix", ha opinat Armengol. Un exemple de la caòtica gestió del PP, que crea problemes on no n'hi ha, és el què ha passat amb els sous dels metges. Un dia, el portaveu del Govern fa un anunci apoteòsic de que portaran l'anterior govern socialista a fiscalia pel sou dels metges. Una setmana i mitja més tard, després d'haver incendiat la sanitat amb un anunci de retalls i d'obligar als metges a tornar doblers, diuen que estan cercant una solució per poder-los pagar. I sense donar cap explicació més.

"Demanam un canvi en la forma de fer política d'aquest Govern sectari, que actua des de la supèrbia, des de la imposició i des de la manca absoluta de diàleg amb ningú", ha dit Armengol. La Llei General Turística, que el PP durà demà a la sessió plenària extraordinària del Parlament n'és un exemple més de la seva forma de governar. "Una llei d'aquesta envergadura hauria de tenir una majoria social i un suport unànime", ha valorat Armengol.

El Grup socialista presentarà demà una esmena a la totalitat de la Llei Turística, "que no ajudarà a millorar el sector, perquè facilita més el tancament d'hotels que la seva obertura i permet eliminar oferta hotelera per reconvertir-la en oferta immobiliària de baix nivell, que és el que sobra a Balears", ha explicat la diputada socialista Bel Oliver.

"Aquesta Llei Turística no crearà llocs de feina i ens fa tornar a un model que ja creiem superat", ha afegit. Per exemple, la norma permet esbucar un edifici de nou plantes davant de la mar i tornar-lo a construir de la mateixa alçada, dividir l'espai en apartaments i vendre-los. Igualment, en ves d'ajudar a esponjar zones turístiques, permet construir en sol rústic i requalificar solars turístics per a altres usos. La facilitat que dóna la llei per tancar hotels no tan sols no crearà ocupació, sinó que pot tenir l'efecte contrari.

La llei durà també "molta inseguretat jurídica" perquè invadeix competències de gairebé totes les administracions (ajuntaments, consells i administració central), i perquè, per cada principi general inclou excepcions, dispenses i exoneracions. "Tot queda així a disposició del Consell de Govern o del Conseller de Turisme que, de forma arbitrària, pot decidir si un projecte anirà d'una forma o d'una altra", ha denunciat Oliver.

En definitiva, la Llei General Turística del Govern no ajudarà a millorar ni a fer més competitiva l'oferta turística, ni la prepararà per als nous reptes.

Respecte a la valoració de les enquestes publicades el cap de setmana, en que els ciutadans castigaven al Govern a un any del seu inici, Armengol considera que demostren "el suspens absolut" que els ciutadans han donat a les polítiques i a la forma de fer política del PP. Normalment, els ciutadans solen donar un any de marge de confiança, ha explicat, però aquest Govern durant molt de temps ha ignorat o no ha estat conscient de l'estat d'ànim, dels problemes de la ciutadania. La seva baixa valoració així ho demostra.

En relació a la valoració del PSIB-PSOE, Armengol ha dit que "prenem nota, des de la humilitat" del que ha dit la ciutadania. Ha passat poc temps des de les darreres eleccions, ha recordat. "Seguirem fent feina per tornar guanyar la confiança dels ciutadans i per tenir les millors alternatives i constituir una vertadera opció de govern", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube