Imprimeix
PDF

El Grup Socialista urgeix a la remodelació d'un “Govern cremat per la seva pròpia benzina”

web Thomàs i Diéguez Vicenç Thomàs denuncia que el Govern "ja ha decidit" sobre els complements dels metges, negant-se a arribar a un acord i modificant la instrucció de nòmines per motius polítics

Palma, 22 de juny 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha instat avui al president del Govern, JR.Bauzá, a fer una "remodelació urgentíssima" del seu Govern, que no soluciona cap dels problemes que tenen els ciutadans i en crea de nous on no n'hi havia, provocant una situació de "conflicte generalitzat" mai vist abans en aquesta comunitat autònoma.

"Aquest és un Govern esgotat i fracassat. Un Govern absolutament socarrat per la seva pròpia benzina. Ho saben ells mateixos", ha denunciat el diputat Antoni Diéguez, en roda de premsa. Diéguez ha recordat que estam davant una situació "d'especial conflictivitat social a Balears, en aquests moments", amb una vaga d'Hoteleria prevista per al proper 20 de juliol, una vaga d'Educació gairebé segura per a principi de curs, diferents accions i possibles vagues en Salut en el mes de juliol, i conflictes permanents en matèria de transport.

En poc temps, ens podem apropar al "sinistre total social", amb un Govern "totalment absent", més dedicat a crear problemes nous que a intentar mediar i solucionar els que ja existien. En matèria de Turisme, "es impensable" que el Conseller Delgado, conegut pel seu tarannà, se segui en la mesa de negociació amb sindicats i empresaris i, de fet, no ho fa. En Educació, la "bronca" del president Bauzá al conseller Bosch, s'ha saldat amb la "purga d'inspectors d'educació per motius polítics", una clara amenaça cap als professionals del sector i -pot ser- per reemplaçar-los a principi de curs amb altres més adeptes al règim.

En Sanitat, la situació és "de conflicte generalitzat, que està provocant una pèrdua de la qualitat assistencial", ha denunciat el portaveu socialista en matèria Sanitària, Vicenç Thomàs. Després d'un any "sense ningú al capdavant de la Conselleria de Salut", ja que les decisions es prenen directament des del Consolat de Mar, més d'un 10% de la població de Balears està ja en llista d'espera per visitar un especialista, i més de 20.000 persones esperen per a una operació quirúrgica.

Amb el pitjor pressupost en Sanitat de la història (menys de 1.100 milions d'euros per atendre a una població de 1,1 milions de persones), el Govern del PP ha decidit tancar llits, tancar hospitals i enfrontar-se a tothom, de forma "irresponsable", atacant al personal sanitari i perjudicant als pacients, que són víctimes col·laterals d'aquesta guerra.

Aquesta mateixa setmana, el Govern ha perdut l'oportunitat de tancar un acord en la mesa sectorial i "ja ha decidit" la seva postura sobre els complements dels metges: "ha modificat la instrucció de nòmines, que ningú l'obligava a modificar, cap sentència ni cap ofici", ha explicat Thomàs. Aquesta "decisió política" i voluntària que ha pres el Govern Bauzá sembla indicar que el Govern no vol solucionar el problema, que previsiblement acabarà amb una vaga de metges en el mes de juliol.

"Demanam responsabilitat al Govern per anar a cercar solucions al conflicte que afecta a tots els ciutadans", ha dit Thomàs. "Volem saber què pensa dels conceptes i les quantitats que cobraven i que ells mateixos havien aprovat", ha afegit.

Dimissió del Delegat del Govern, José María Rodríguez

El diputat Antoni Diéguez ha opinat avui que José María Rodríguez, ex-conseller d'Interior de Jaume Matas i actual Delegat del Govern, no s'hauria de mantenir "ni un minut més en el seu càrrec", després de que la premsa faci pública avui una investigació de la Guàrdia Civil contra ell pels presumptes delictes de malversació, prevaricació i frau.

Diéguez, a preguntes dels periodistes, ha recordat que varen ser els socialistes els que varen denunciar en el Parlament la modificació de factures i la vinculació de l'actual Delegat del Govern a empreses de la trama Gürtel. "Nosaltres ho sabíem, ell ho sabia, el PP ho sabia, i Bauzá ho sabia. Tot així el varen nomenar Delegat del Govern, i ara ens trobam en la situació de que dirigeix la Guàrdia Civil aquell que està sent investigat per la Guàrdia Civil".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube