Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de “decisió vergonyosa” la desviació a un centre privat de cicles de Formació Professional

Conxa ObradorLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Conxa Obrador, ha qualificat de “vergonyosa” la decisió per part del Govern Bauzá de suspendre els estudis de Formació Professional de l’especialitat d’imatge pel diagnòstic que s’impartien des de l’any 2001en l’IES Josep Maria Llompart. Obrador ha criticat que la decisió presa per la Conselleria d’Educació s’hagi fet sense previ avís, després d’haver-se iniciat el procés de matriculació i que s’hagi desviat aquest cicle formatiu a un centre privat.
 
Per la diputada socialista, aquesta decisió confirma una vegada més les intencions del Govern del PP d’anar contra la igualtat d’oportunitats, ja que a partir d’aquest moment hi haurà una part d’alumnes que sí podrà accedir a aquest cicle per què la podrà pagar, mentre una altra part dels alumnes quedaran exclosos. Per Obrador, “la decisió del PP fa que en aquest cas, el progrés dels estudiants depengui dels recursos econòmics de les famílies. El Govern Bauzá està privatitzant l’educació pública”. Conxa Obrador ha manifestat que no és la primera decisió del conseller Bosch per afavorir els interessos de l’educació privada davant la pública, recordant el concert amb les escoles de l’Opus Dei.
 
Des del Grup Socialista, Obrador ha rebutjat la decisió del Govern de suspendre, sense previ avís, els estudis de Formació de Grau Superior de la Especialitat d’Imatge pel Diagnosi, una especialitat amb una alta demanda de places per les altes expectatives d’ocupació que generen aquests estudis vinculats a la sanitat. La diputada socialista ha afirmat que es demanarà tota la informació a la Conselleria d’Educació per fiscalitzar que s’han complert amb tots els requisits legals per aurotitzar-ho en un centre privat, el col·legi Lluís Vives, d’on el conseller Bosch n’era l’anterior director.
 
Obrador ha destacat la coincidència entre la suspensió de l’oferta pública d’aquest cicle formatiu i la seva concessió immediata a aquest centre privat. “Quant ha sabut el col·legi Lluís Vives que la Conselleria d’Educació eliminaria aquest cicle?”, s’ha demanat Obrador que ha ressaltat la rapidesa en què s’ha cobert aquest forat creat per la pròpia administració.

 


 
La diputada del PSIB-PSOE ha restat valor a les excuses donades des del Govern per a l’eliminació d’aquest cicle, en quant als problemes de pagament del professorat de pràctiques del cicle formatiu per part de la Conselleria de Salut. “És una decisió vergonyosa que hauria de fer empegueir tant al conseller Bosch com a la consellera Castro per què entre tots dos han orquestrat un nou cop a l’educació pública i a la igualtat d’ oportunitats”, ha afirmat Obrador.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube