Imprimeix
PDF

El Grup Socialista demana un ple extraordinari davant la conflictivitat i la crispació en el sector educatiu

020712 Armengol i Rita en RdPFrancina Armengol: "En l'actual situació, no s'entendria que el Govern se'n vagi de vacances i de festa. Que aprofitin els dos mesos d'estiu per solucionar aquesta situació"

Palma, 2 juliol 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha demanat la celebració d'un ple extraordinari dedicat íntegrament a l'educació davant la situació "de conflictivitat i crispació mai vista en aquesta comunitat autònoma" en el sector educatiu i la vaga anunciada pels docents per l'inici de curs, ha explicat avui matí Francina Armengol, portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears.

"En l'actual situació, no s'entendria que el Govern se'n vagi de vacances, se'n vagi de festa. El que han de fer és aprofitar els dos mesos d'estiu per fer feina i donar solució a l'actual situació", ha opinat Armengol. Ha considerat, a més, que les reunions plenàries del Parlament, no poden servir "només per al que interessa al PP", com la Llei Turística o la Llei de Funció Pública, que previsiblement aniran a un plenari extraordinari el proper 17 de juliol. "Esperam que el PP doni suport a aquesta iniciativa i es pugui convocar el plenari per parlar d'Educació, un tema molt més urgent", ha afegit.

En aquest plenari, el Grup Socialista presentarà 7 preguntes damunt diferents aspectes de les mesures preses en matèria educativa, les retallades duites a terme pel Govern de la CAIB i també pel Govern central, l'eliminació de places de profesors interins, les baises del professorat, etc. Moltes d'aquestes mesures "són ideològiques" perquè lleven els programes de reforç i d'atenció a la diversitat -fins i tot aquells que Madrid havia decidit mantenir- amunteguen els alumnes a les aules, posen pressió als equips directius i als professors, i creen problemes allà on no n'hi havia, com és la qüestió del català.

"Des que governa el PP, estan incendiant les aules en les escoles de les Illes Balears", ha valorat Armengol. No tan sols el fons és conflictiu, sinó també les formes, dictatorials, autoritàries, sense dialogar ni reunir-se amb ningú, dictant ordres de forma improvisada i caòtica.

"El curs ha acabat malament i el nou començarà encara pitjor" si no es posa solució a la situació de conflictivitat i crispació, ha avançat la diputada Cristina Rita. Segons la socialista, "ja no és tan sols una qüestió econòmica sinó de mala gestió", amb l'enviament de circulars improvisades i poc clares, correccions, manca de concreció, etcètera.

Per això, els socialistes presentaran en el Ple extraordinari una interpel·lació en matèria de política educativa. Igualment, defensarà dues proposicions no de llei. La primera defensa la necessitat d'aportar solucions a la tensió existent en el sector educatiu, aprofitant els dos mesos d'estiu per reunir-se amb les diferents parts implicades i trobar una solució a la vaga de professors anunciada pel setembre. La segona PNL vol recolzar la tasca dels equips directius dels centres educatius, donar-los suport i encoratjar-los, ja que reconeix la importància de la seva tasca en aconseguir l'objectiu estatutari de que tot l'alumnat domini, en acabar la seva escolarització obligatòria, les dues llengües oficials de la CAIB.

"En una comunitat autònoma com la nostra, amb un dels majors índexs de fracàs i abandonament escolar, l'educació és una qüestió urgent. Esperam que el PP s'oblidi de les vacances i vengui a fer feina al Parlament", ha afegit Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube