Imprimeix
PDF

Thomàs: ”en un any, el Govern Bauzá ja arrossega la seva primera crisi”

Vicenç Thomàs 3El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha afirmat que “en només un any, el Govern Bauzá ja arrossega la seva primera crisi”. Aquesta ha estat la valoració que ha fet el diputat socialista arrel de la dimissió de Carme Castro com a consellera de Salut, Família i Benestar Social i el nomenament del seu substitut, Antoni Mesquida. 

Thomàs ha afirmat que “Castro ha estat la pitjor consellera de Salut que hi ha hagut a les Illes Balears” en una valoració de la seva gestió durant aquest any i ha recordat que l’herència que deixa Castro és la d’haver instaurat el copagament faurmacèutic; tancar els centres de salut a les horabaixes; tancar dos hospitals públic; acomiadar metges i infermeries; rebaixar un 10% els sous als professionals sanitaris i la pèrdua de drets; i situar les llistes d’espera en xifres històriques, amb més de 130.000 persones esperant una consulta o 20.000 ciutadans a l’espera d’una intervenció quirúrgica. “Castro dimiteix després d’encendre al personal sanitari i produir un incendi en la sanitat balear” ha dit Vicenç Thomàs en roda de premsa.  

Des del Grup del PSIB-PSOE, el seu portaveu adjunt ha manifestat que el nomenament d’Antoni Mesquida com a nou conseller de Salut suposa “el desembarcament de la sanitat privada en la gestió de la sanitat pública”. Thomàs ha explicat que més enllà de les persones, “el que realment preocupa és el model de la sanitat que té el PP, basat en la gestió privada, en el copago i en l’eliminació de serveis de la sanitat pública”. 

Per altra part, Vicenç Thomàs ha dit que el projecte de llei que ha presentat el PP per el pagament dels complements als metges és una mostra evident d’improvisació i contradicció que dóna la raó al Grup Socialista quan va denunciar que el Govern havia creat un problema per revenja política. Thomàs ha dit que el Govern Bauzá va crear un problema allà on no n’hi havia i ara cerca una solució amb una mesura que té les seves llacunes i genera dubtes com a solució definitiva. 

El portaveu adjunt socialista, que ha manifestat la seva satisfacció pel fet que s’hagi desconvocat la vaga de metges que amenaçava la sanitat pública, ha insistit que la sentència del TSJIB no invalidava ni anul·lava la instrucció de nòmines de l’any 2008 a través de la qual es pagaven els complements al personal facultatiu. Thomàs ha dit que va ser el Govern del PP qui va crear el problema al fer una nova interpretació de la sentència, únicament per motius de revenja política contra el PSIB-PSOE quan va denunciar les incompatibilitats del president Bauzá. 

Vicenç Thomàs ha explicat que no es pot utilitzar una llei per no aplicar una sentència i ha dit que “aquesta llei del PP no sembla l’instrument més adient per resoldre el problema que ells mateixos han creat amb els complements dels metges ”. Per Thomàs, el Govern hauria de reconèixer que s’ha equivocat al utilitzar els metges per venjança política i demanar disculpes públicament. Vicenç Thomàs ha informat que el Grup Socialista està analitzant jurídica i políticament el contingut del projecte i que una vegada havent escoltat totes les parts implicades en el conflicte, decidirà quin és el seu posicionament.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube