Imprimeix
PDF

El Grup Socialista demana la compareixença del vicepresident Aguiló davant les vagues convocades

060712 Thomàs i Barceló en RdP Joana Barceló: "A dia d'avui, les vagues de l'hoteleria i el transport són responsabilitat del Govern, que és el màxim responsable de mediació i negociació col·lectiva"

Palma, 6 juliol 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha sol·licitat la compareixença del vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, per explicar "què està fent" per evitar les vagues de l'hoteleria i del transport discrecional, que tant de mal poden fer al sector turístic i a l'economia de les Illes Balears, ha anunciat avui la diputada Joana Barceló.

Barceló ha recordat que la "Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació té la competència i responsabilitat de conciliació, mediació i arbitratge de conflictes laborals, foment de la negociació col·lectiva i el control de la legalitat dels convenis col·lectius", segons el Decret 12/2011 de 18 de juny.

"Ens trobam davant unes dades molt dolentes, que ja han començat a afectar a la temporada turística", ha explicat Barceló. En turisme, quasi tots els indicadors corresponents al període de gener a abril són negatius (arribada de turistes, estrangers i espanyols, despesa dels turistes, ocupació hotelera i d'apartaments). Igualment, les dades laborals i d'afiliació a la seguretat social ha baixat molt. En hoteleria tenim un 14,1% més d'atur que l'any passat, quan la mitja de pujada de l'atur anual en general és del 8,09%, amb diferències greus entre illes, ha assenyalat: a Mallorca un 10,4% més que l'any passat, Menorca un 20,7%, a Eivissa un 32,8% més i a Formentera un 31% més que fa un any.

"Davant aquestes xifres, s'ha de fer tot el possible i més per evitar les vagues", ha opinat la diputada. Per això, el Grup Socialista "es suma" a les peticions realitzades per altres entitats, com el Centre de Recerca Econòmica, la Cambra de Comerç, i d'altres, a favor d'una solució negociada, del diàleg i la concertació.

Barceló ha demanat un replantejament de l'actitud del Govern de Balears que, igual que els governs del PP a tota Espanya, "està apostant pel fracàs i la ruptura de la negociació col·lectiva, per donar prioritat a les negociacions d'empresa". Així ho recull dintre del propi Pla Nacional de Turisme, on es defensen els acords a nivell d'empresa per davant els sectorials. Aquesta actitud del Govern, la seva irresponsabilitat i manca de mediació "està posant en perill la temporada turística", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube