Imprimeix
PDF

Marc Pons: “El Decret Llei per la reactivació econòmica obre la porta a decisions preses a les fosques, dins un quart obscur”

160712 RdP Thomàs i Pons  El PSIB-PSOE vol que el Parlament sol·liciti un informe del Consell Consultiu sobre la Llei de Funció Pública pels dubtes legals i la vulneració de l'Estatut de les Illes Balears

Igualment, els socialistes demanen una compareixença urgent del president Bauzá per explicar com afectaran a Baleras els nous retalls anunciats la setmana passada per Rajoy

Palma, 16 juliol 2012.- El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que el Decret Llei per a la reactivació econòmica que demà es debatrà en el Parlament de les Illes Balears “té indicis d'inconstitucionalitat i obre la porta a que es prenguin decisions sense cap tipus de transparència, a les fosques, dins un quart obscur”. Així ho ha explicat avui matí en roda de premsa el diputat socialista Marc Pons.

El Decret Llei per a la reactivació econòmica és una norma “buida de contingut” que té més disposicions que articles i es dedica a solucionar “temes puntuals”, plantejant nombrosos problemes de seguretat jurídica en la seva aplicació, ha explicat Pons. En concret, la disposició addicional novena obre la porta a la “deslegalització” i autoritza al conseller competent a autoritzar en sol rústic grans projectes i instal·lacions energètiques “sense cap participació dels ajuntaments ni dels consells”.

Modificar una llei mitjançant una “ordre de conseller” és “inaudit” en una democràcia, ha explicat Pons, qui ha recordat que “una llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears només pot ser modificada pel Parlament de les Illes Balears”.

Pons ha denunciat també que la llei permet legalitzar negocis sense llicència, i donar “llicències express” amb una declaració responsable, sense exigir als empresaris el compliment dels criteris mínims que marca la llei (sanitaris i fitosanitaris, d'incendis, mediambientals..). “Ens podem trobar un nou centre sanitari, amb persones hospitalitzades, que no hagi estat visitat mai per un inspector ni complesqui les normes de control d'aliments, per exemple”. El diputat menorquí ha opinat que “més que simplificació administrativa, s'estan retallant les garanties mínimes de qualitat dels establiments”.

En el plenari de demà, també es debatran la Llei de Funció Pública i la Llei de Turisme. El Grup Socialista sol·licitarà en el plenari un informe del Consell Consultiu, davant els dubtes legals que genera la modificació de la Llei de Funció Pública, que inclús vulnera l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

La “mal nomenada” Llei de Funció Pública, modifica 4 lleis, entre elles la de Normalització Lingüística, elimina el requisit de saber català per treballar en l'administració pública i deixa el castellà com a única llengua necessària. Es una modificació “que vulnera la Constitució i l'Estatut d'Autonomia”, ha denunciat el portaveu adjunt socialista al Parlament, Vicenç Thomàs. Per això, els socialistes volen que el Consell Consultiu es pronunciï sobre aquestes qüestions.

El Grup Socialista s'ha mostrat igualment crític amb la nova Llei General Turística, ja que és una llei “més immobiliària que turística”, que no té el consens del sector i estimula el tancament d'hotels per dedicar-los a especulació immobiliària, amb la conseqüent pèrdua de llocs de feina i disminució de l'activitat turística.

Thomàs ha acusat al Partit Popular de “frau electoral total”, amb l'aprovació de les darreres mesures i retalls contra col·lectius molt concrets: els aturats, els pensionistes, els treballadors públics i en general totes les classes treballadores. Mentrestant, “indulten els defraudadors i premien a les grans fortunes i els grans patrimonis”, ha recordat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube