Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de “greu i profunda” la crisi de Govern i considera que estam davant un “executiu esgotat”

Vicenç 19 abrilEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha qualificat “de greu i profunda crisi de Govern” la dimissió de les directores generals de l’Executiu Bauzá i ha dit que és la mostra evident “de que estam davant un Govern amb un projecte esgotat al poc de l’any arribar al poder”.

Aquesta és la valoració que ha fet Thomàs després de fer-se pública la dimissió de tres directores generals del Govern de les Illes Balears –Economia; Coordinació; i Planificació, Inspecció i infraestructures Educatives-, malgrat que una d’elles hagi estat per nomenar-la al capdavant de la Delegació del Govern. Pel portaveu adjunt, aquestes direccions generals són llocs claus i de màxim nivell “que denota la greu crisi de Govern, al afectar a les conselleries d’Economia, Educació i Presidència”. 

El PSIB-PSOE considera que aquestes dimissions són fruit de les divisions i discrepàncies en el PP per la forma de governar de Bauzá i per les polítiques injustes i antisocials del Govern. Aquesta política de retalls indiscriminats i atacs als més febles també han duit a Balears a una crispació social sense precedent, tal com va quedar palès ahir durant les masives manifestacions a Mallorca, Menorca i Eivissa. 

Davant d'aquesta situació al carrer, i amb la dimissió de tres directores generals, el president Bauzá es negua a comparèixer en el Parlament per donar explicacions. Aquesta és una situació anòmala: a les Illes Balears, el president es nega a comparèixer a la Cambra per explicar el pla de retalls aprovat pel Govern Rajoy i que afecta als ciutadans i ciutadanes d’aquí, mentre a la resta de Comunitats Autònomes els caps de l’executiu sí que expliquen com ho aplicaran.

Thomàs ha dit que Bauzá vol utilitzar la dimissió de Teresa Palmer al capdavant d’Economia i el seu nomenament com a delegada per amagar el que és una autèntica crisi de Govern, amb la dimissió de les altres dues directores generals. Ha recordat, a més, que a aquesta crisi s’ha d’afegir la remodelació del Govern que Bauzá es va veure forçat a fer després de la dimissió de la consellera de Salut, Carmen Castro fa quinze dies.

Improvisació Ibsalut

Per altra part, Thomàs ha manifestat que una prova més de la improvisació del Govern Bauzá és la marxa endarrere i canvi de criteri que fa al capdavant de l’Ibsalut. El dirigent socialista ha recordat que mentre al mes d’abril es va justificar per motius d’estalvi i contenció que la consellera de Salut fos també  directora general del Ibsalut, ara es torna a canviar de criteri “evidenciant una total manca de coherència i absoluta improvisació”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube