Imprimeix
PDF

El Grup Socialista presenta una solució d'urgència que permetrà el pagament dels complements als metges

250712 Thomàs i Diéguez en roda de premsa  Diéguez: "La única cosa que pot impedir la posada en marxa d'aquesta solució és l'orgull del president Bauzá"

Palma, 25 juliol 2012.- El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà, dijous, en el plenari del Parlament de les Illes Balears, una esmena a la totalitat amb text alternatiu a la Proposició de llei del Grup Parlamentari amb la qual es podrà donar "solució urgent" al problema provocat per la manca de pagament dels complements salarials als metges per part del Govern Bauzá.

"La Proposició de Llei que presenta el PP no serveix", ha declarat avui matí en roda de premsa el diputat Antoni Diéguez. Ha explicat el socialista que el PP vol aprovar una llei "en contra d'una sentència", que, segons ells, diu que no es podien pagar aquests complements salarials. "No es poden fer lleis contra sentències fermes", ha explicat, recordant el que va succeir durant la passada legislatura amb el Pont des Riuet (Porto Cristo) que va acabar derruït per sentència judicial tot i una llei autonòmica que el protegia.

Davant aquesta situació, el PSIB ha presentat una solució d'urgència, amb una esmena a la totalitat i un text alternatiu "que permetrà que el proper dimarts, 31 de juliol, estigui solucionat el problema dels sous dels metges", que a finals d'agost, en la propera nòmina, podrien recuperar tots els complements que els han llevat els passats mesos. "A dia 31 d'agost, els metges hauran cobrat tot el que se'ls ha llevat", ha explicat Diéguez. Per als pagaments en el futur, l'acord haurà de passar per la mesa sectorial de Salut, ha afegit.

Antoni Diéguez ha explicat que "la única cosa que pot impedir la posada en marxa d'aquesta solució és l'orgull del president Bauzá". I amb els tribunals, Bauzá no sembla tenir massa sort. Ja s'ha estrellat una vegada amb els sous dels seus col·laboradors, esperam que ho faci amb els metges pel seu orgull", ha comentat el socialista.
 
Demà dijous, en les sessions plenàries convocades, s'haurà de votar primer la pressa en consideració de la Proposició de Llei del Grup Popular i a continuació començarà el debat, amb l'esmena a la totalitat socialista. La votació sobre si la Proposició pot anar o no per lectura única és posterior i la postura del PSIB dependrà de si el PP dóna o no suport a la solució socialista. Si la llei va per lectura única, es podria aprovar el proper dimarts 31 de juliol. Sinó, la solució quedaria retardada fins al setembre.

Demà en el Parlament també es votarà la remodelació de l'estructura del IB-Salut, que torna al sistema organitzatiu anterior. Demà "veurem el ridícul dels diputats del PP votant i defensant tot el contrari del que varen defensar fa ara només 4 mesos", quan varen posar a la consellera Castro, ara dimitida, al capdavant del Servei de Salut, ha explicat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs. El diputat ha recordat que, ja en aquell moment, el PSIB va denunciar "la greu equivocació" que era unificar la Conselleria (que planifica i finança) amb l'IB-Salut, que gestiona i compra.

"El PP va utilitzar un Decret Llei per tapar una crisi de Govern, i ara el torna utilitzar, en sentit contrari, per tapar-ne una altra", ha opinat. Thomàs ha recordat que, mentrestant, el servei de Salut de Balears està patint una "gestió molt dolenta, amb una forta pèrdua de qualitat i llistes d'espera ocultes, però que sabem que tenen xifres d'escàndol". El Grup Socialista considera que és positiu tornar a l'estructura organitzativa anterior, però el caos originat i l'actuació del PP aquests 4 mesos no té justificació. Per tant, s'abstendrà en aquest punt.

Aquí teniu l'esmena presentada pel Grup Socialista sobre els sous dels metges: http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/esmena-grup-socialista-sous-metges?category_id=3 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube