Imprimeix
PDF

Thomàs: “Estam contents que el PP hagi rectificat el seu error i ara els metges puguin cobrar”

260712 Thomàs Ple ParlamentPalma, 26 juliol 2012.- El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha manifestat la seva satisfacció per la resolució del conflicte sobre els complements dels metges. Thomàs ha dit que “la rectificació del PP i dels seus errors ha permès arribar a un acord per a que els metges puguin cobrar els complements a partir del proper dia 31 de juliol”.

Thomàs ha fet aquestes declaracions al finalitzar el Ple extraordinari del Parlament que ha debatut aquest tema i que ha permès que, gràcies al acord assolit amb el PP en base al text alternatiu presentat pel PSIB-PSOE, tramitar pel procediment de lectura única la proposició de llei per a la determinació de les quanties i habilitació per a la negociació de determinats complements salarials del personal sanitari.

Durant el debat parlamentari, el diputat socialista Antoni Diéguez ha insistit en que l’acord servirà per a que els metges puguin percebre els complements a partir del proper dia 31 de juliol, així com recuperar els retards dels complements a partir del proper 31 d’agost.

Reestructuració IB-Salut

Per altra banda, el Grup Socialista s'ha abstès en la votació sobre la modificació de l'organització del IB-Salut ja que, tot i que considera millor la nova estructura que la que va aprovar el PP el mes de març, no pot donar suport a la improvisació constant del Govern en matèria sanitària, “que ha provocat un empitjorament clar en l'atenció assistencial als ciutadans i ciutadanes”. 

“El Sr. Mesquida és el quint secretari general del Ib-Salut en un any, i aquesta és l'herència que s'ha trobat de la gestió del PP: copagaments farmacèutics, una targeta sanitària fantasma, centres de salut tancats a les 17:30, llits i quiròfans tancats als hospitals”, ha recordat. El portaveu adjunt socialista ha criticat  que el PP no hagi aprofitat avui per recuperar el decret de garanties de demora, i comenci a publicar de nou les llistes d'espera històriques a Balears, amb més de 140.000 persones esperant per a una consulta externa i més de 20.000 per a una intervenció.

Thomàs ha lamentat “el ridícul dels diputats del PP votant i defensant tot el contrari del que varen defensar fa ara només 4 mesos”, quan varen posar a la consellera Castro, ara dimitida, al capdavant del Servei de Salut, ha explicat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs. El diputat ha recordat que, ja en aquell moment, el PSIB va denunciar “la greu equivocació” que era unificar la Conselleria (que planifica i finança) amb l'IB-Salut, que gestiona i compra.  “El PP va utilitzar un Decret Llei per tapar una crisi de Govern, i ara el torna utilitzar, en sentit contrari, per tapar-ne una altra”, ha conclòs.

Desprotecció urbanística de Ses Fontanelles

Avui matí, el Grup Socialista ha votat també en contra del Decret Llei per mesures urgents per a la Platja de Palma, que deroga la protecció de la zona humida de Ses Fontanelles, i obre la porta per al creixement turístic i residencial sense límit a la Platja de Palma. 

“Urbanitzar no és protegir. Per molt que ho repeteixin, no ho canviaran”, ha denunciat la diputada socialista Isabel Oliver durant la seva intervenció. Ha recordat Oliver el desgavell legal que suposa aquesta norma, que no impulsarà de forma urgent l'activitat econòmica, la desestacionlalització de l'oferta turística, el foment de la qualitat ni la millora general de l'àmbit de la platja de Palma. 

Ben al contrari, la disposició addicional primera propicia nous creixements urbanístics, i exonera a la platja de Palma de complir els límits de creixement turístic i residencial establerts pel Pla territorial de Mallorca. És a dir: més densificació i massificació. “No pot ser que el sòl urbanitzable de la Platja de Palma, per decret-llei, deixi de computar com a creixement”, ha opinat 

Igualment, el DLLei passa per damunt competències municipals, del Consell de Mallorca, i fins i tot la Llei del Sòl estatal, a més de l'autonòmica. I també suposa un frau democràtic, ja que fa una reserva de dispensació, prohibida per la llei, i elimina la informació pública dels documents en fase d'avanç.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube